Nissan Terrano 3 se vinde in Rusia: este un Duster cu alta fata

Nissan Terrano 3 se vinde in Rusia: este un Duster cu alta fata
  • Nissan Terrani va avea un motor de 2 litri de 135 cp
  • Este disponibila si o cutie automata cu 4 rapoarte
  • Pretul de pornire este de 14.000 Euro
Distribuie pe Facebook

Dacia Duster se vinde in Rusia sub numele de Nissan Terrano. Se pare ca generatia cu numarul 3 de Terrano si-a pierdut putin din vechiile veleitati in off-road, renuntand la suspensia cu bare de torsiune si la puntea spate rigida, devenind un... Duster.

Incepand de ieri, iubitorii de natura si off-road usor din Rusia au la dispozitie un nou automobil. E vorba de noua generatie de Nissan Terrani care nu este altceva decat un Duster cu o noua fata. Masina este acelasi crossover mic fabrica in Romania, la Mioveni, dar care se construieste totodata si in Rusia, sub numele masinii japoneze.

Daca in trecut, primele generatii de Terrano erau realizate in Japonia si erau vehicule serioase de off-road, avand motoare de 2.4 pe benzina sau 2.7 diesel sau chiar 3.0 diesel de pe Land Cruiser, dar si suspensii cu bare de torsiune, punte rigida pe spate si reductoare mecanice, acum noul Terrano este identic cu masina romaneasca Duster. Adica o caroserie autoportanta sub care se ascunde un sistem 4x4 destul de primitiv, fara blocante si cu diferential central blocabil electronic. Dar atat.

Nissan Terrano 3 in Rusia

Chiar daca majoritatea elementelor mecanice, estetice si de interior sunt comune cu cele ale lui Duster, noul Terrano are si cateva piese proprii, cum ar fi farurile, grila, spoilerele si stopurile. Insa si motorul de 2 litri care nu exista pe versiunea fabricata langa Pitesti. E vorba de un benzinar de 2 litri aspirat care produce 135 cp. Este disponibil si motorul de 1.6 litri cu 16 suspape care produce 102 cp, insa rusii se pare ca nu sunt mari fani de motorina, niciun dCi nefiind pana acum anuntat.

Transmisiile sutn compuse din 3 variante. Una cu 5 rapoarte pentru versiunile 2WD, o cutie cu 6 viteze pentru masinile 4x4, dar si o cutie automata cu 4 trepte, numai pe versiunea dotata cu motorul de 135 cp. Masinile se produc la uzina Avtoframos de langa Moscova si de ieri s-au pus in vanzare la pretul de 677.000 de ruble, adica undeva putin peste 14.000 de Euro. Insa pretul poate ajunge chiar si la 19.000 de Euro, daca alegi cea mai dotata versiune de Duster. Scuzati, de Nissan Terrano 3...

Nissan Terrano 3 in Rusia

Nissan Terrano 3 in RusiaNissan Terrano 3 in Rusia

Nissan Terrano 3 in Rusia

Nissan Terrano 3 in Rusia

Nissan Terrano 3 in Rusia

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (19) Poze Nissan Terrano 3 in Rusia
mai multe