Noua Mazda MX-5 RF ajunge pentru prima oara in Europa. Unde si cand poti admira decapotabila japoneza

Noua Mazda MX-5 RF ajunge pentru prima oara in Europa. Unde si cand poti admira decapotabila japoneza
Noua Mazda MX-5 RF va fi prezentata oficial in cadrul Festivalului de Viteza de la Goodwood 2016, care incepe astazi. Proaspat lansatul model, care isi face debutul european dupa premiera mondiala de la New York, este principalul exponat al japonezilor la evenimentul britanic.
Distribuie pe Facebook

Dedicat trecutului, prezentului si viitorului celui mai bine vandut roaster, standul mai include exemplarul MX-5 cu numarul 1 milion (produs in Japonia in luna aprilie), dar si doua concepte spectaculoase: MX-5 Spyder si MX-5 Speedster.

Noua Mazda MX-5 RF paseste pe urmele versiunii cu hardtop retractabil a generatiei anterioare. Plafonul se inchide si se deschide cu o simpla apasare de buton la viteze de pana la 10 kilometri pe ora.

La fel ca predecesorul sau, proaspat lansatul model japonez se lauda cu unul dintre cele mai rapide acoperisuri disponibile, combinand practicabilitatea si confortul unui acoperis electric cu linii specifice, care definesc caroseria inspirata de limbajul de design KODO.

Noua Mazda MX-5 RF dispune de un sistem de directie si suspensii modificate, astfel incat este la fel de manevrabil precum fratele perfect echilibrat, desi (in mod deloc surprinzator) ofera un habitaclu mai silentios atunci cand este capotat.

Anul acesta, cea de-a patra generatie a roadsterul-ui japonez a devenit primul model care a castigat World Car of the Year si World Car Design of the Year. Prezentata in Europa toamna trecuta, aceasta si-a adjudecat deja cel putin 70 de premii, care se alatura celor 225 de distinctii obtinute de primele trei versiuni MX-5.

Noul MX-5 RF ar trebui sa ajunga in reprezentantele Mazda din Europa in prima parte a anului 2017.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Mazda MX-5 RF
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 23 Iunie 2016