Noul Chevrolet Spark va debuta in 2015

Noul Chevrolet Spark va debuta in 2015
  • Noul Chevrolet Spark va debuta in prima jumatate a lui 2015
  • Modelul va fi produs in continuare in Coreea de Sud
  • Inlocuitorul lui Cruze va sosi spre sfarsitul lui 2015
Distribuie pe Facebook

Noua generatie a modelului Chevrolet Spark va debuta in prima jumatate a lui 2015, in timp ce lansarea noului Aveo a fost amanata. Informatiile provin de la agentia Reuters, care citeaza un purtator de cuvant al sindicatului GM din Coreea de Sud.

Spark, cunoscut drept Matiz, este cel mai bine vandut model al americanilor de la Chevrolet in Europa, in timp ce Aveo se afla pe locul 3 dupa Cruze. In prezent, GM lucreaza la noile generatii ale lui Spark si Aveo, modele ce vor fi produse tot in Coreea de Sud. Potrivit lui Choi Jong-hak, purtator de cuvant al sindicatului asiatic, compania americana a dat asigurari ca GM nu va muta productia din aceasta tara, anuntand totodata care sunt noile sale planuri.

"Conducerea a spus ca planurile initiale erau de a lansa noul Aveo catre sfarsitul lui 2015, insa aceasta miscare a fost amanata. Totodata, oficialii au anuntat ca GM va produce noul Spark in prima jumatate a lui 2015", a declarat purtatorul de cuvant, fara sa ofere alte detalii. Oficialii General Motors din Coreea de Sud nu au dorit sa comenteze informatiile.

Anul trecut, peste 70% din productie a mers la export

In prezent, modelul Chevrolet Spark este produs la fabrica General Motors din orasul Changwon, in timp ce Aveo este produs la uzina din Bupyeong, in afara orasului Seul.

Potrivit cifrelor oficiale, in 2012 vanzarile lui Spark au atins 215.177 de unitati, in timp ce exporturile au reprezentat 70% din productia totala. Potrivit JATO Dynamics, in Europa, din totalul de peste 74.000 de unitati Chevrolet comercializate, modelul Spark / Matiz s-a vandut in 20.320 de exemplare. Chevrolet Aveo a fost comercializat in 14.885 de exemplare.

Productia lui Chevrolet Cruze se muta in alta tara

Sindicalistii sud-coreeni si-au exprimat ingrijorarea dupa ce General Motors si-a anuntat intentiile de a produce urmatoarea generatie a lui Chevrolet Cruze in alta tara. Noul model era programat sa debuteze anul viitor, in 2014, insa productia lui va incepe abia catre sfarsitul lui 2015. In prezent, in Coreea de Sud se produc modelele Spark si Aveo.

Distribuie pe Facebook
mai multe