Noul Ford Focus RS e in carti pentru o lansare in 2016

Noul Ford Focus RS e in carti pentru o lansare in 2016
  • Noul Ford Focus RS va fi lansat pe piata in 2016
  • Sub capota vom regasi un 2.3 turbo de circa 330 CP
  • Meniul va include si diferential cu alunecare limitata
Distribuie pe Facebook

Multe s-au spus si scris pana acum despre urmatorul Ford Focus RS, insa abia astazi putem confirma ca impresionantul hot-hatch al constructorului american va reveni pe piata intr-o noua generatie. Nu mai devreme de anul 2016, totusi.

Vesti bune pentru devoratorii de hatchback-uri de inalta performanta. Mai multe surse din cadrul companiei Ford au confirmat pentru publicatia Autocar ca un nou Focus RS se afla in dezvoltare, cea de-a treia generatie a popularului hot-hatch fiind asteptata sa-si fata aparitia pe piata in cursul anului 2016.

Conform informatiilor disponibile la acest moment, propulsia viitorului model va fi asigurata de o unitate turbo de 2.3 litri, preluata direct de la cea de-a sasea generatie a Mustang-ului. In cazul de fata insa, puterea maxima se va invarti in jurul pragului de 330 CP, cu 20 CP mai mult decat in cazul iconicului muscle car.

Asemeni predecesorului sau, noul Ford Focus RS va fi veni la pachet impreuna cu o transmisie manuala in sase rapoarte, ce lucreaza impreuna cu un sistem de tractiune fata pentru a pune jos valorile maxime. In plus, nu vor lipsi din peisaj nici suspensia RevoKnuckle sau diferentialul (mecanic) cu alunecare limitata.

In ceea ce priveste aspectul sau vizual, cea de-a treia generatie a popularului hot-hatch este asteptata sa dispuna de prize frontale supradimensionate, de un spoiler spate cu difuzor inclus, de eleron pentru plafon si, nu in ultimul rand, de jante pe 19 inch incaltate cu pneuri de inalta performanta.

Si tot spre deosebire de versiunea standard, modelul Ford Focus RS se va mai lauda, de asemenea, si cu o suspensie sport, mai joasa cu cateva zeci de milimetri, cu un sistem de franare dotat cu discuri marite, dar si cu o evacuare dubla, cu cate un ornament cromat montat de fiecare parte a spoilerului.

Cea de-a treia generatie a popularului hot-hatch ar putea avea un pret de pornire de aproximativ 34.000 de euro, insa acest lucru ramane de vazut.

Ford Focus RS - Ipoteze design

Ford Focus RS - Ipoteze design

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 21 Iulie 2014