Noul Opel Corsa OPC ridica stacheta la 207 CP si 280 Nm

Noul Opel Corsa OPC ridica stacheta la 207 CP si 280 Nm
  • Noul Opel Corsa OPC debuteaza in martie, la Geneva
  • Hot-hatch-ul german ofera un 1.6 turbo de 207 CP
  • Sprintul 0 - 100 km/h se realizeaza in 6.8 secunde
Distribuie pe Facebook

Batalia pentru suprematie dusa intre automobilele de mici dimensiuni si performante marete este pe cale sa explodeze, germanii de la Opel scotand astazi la iveala un nou rival pentru Renault Clio RS & Co.

Asteptata sa debuteze in mod public chiar luna viitoare, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva 2015, urmatoarea generatie a hot-hatch-ului Corsa OPC propune tot o motorizare turbo cu capacitate de 1.6 litri, valorile maxime evoluand insa catre 207 cai putere si 280 Newton-Metri.

Transmisia manuala cu sase rapoarte si diferentialul mecanic revin si ele, de asemenea, in peisaj, toate acestea contribuind decisiv la sosirea primilor 100 km/h dupa exact 6.8 secunde. Cat despre viteza maxima, 230 de kilometri pe ora reprezinta de-aceasta data numarul magic.

Opel Corsa OPCOpel Corsa OPC

Nu doar performantele in linie dreapta vor face deliciul viitoriilor clienti, ci si numarul din dreptul consumului mediu de carburant. Altfel spus, daca este sa le dam crezare celor de la Opel, cea mai noua generatie a hot-hatch-ului Corsa OPC are nevoie de numai 7.5 litri de benzina pentru fiecare 100 km.

In plus, nici cei cu o grija deosebita fata de mediul inconjurator nu au nici un motiv real pentru a-si face probleme, rivalul producatorului german de automobile pentru Renault Clio RS & Co. impresionand si la capitolul emisii de dioxid de carbon, cu ale sale 174 grame per kilometru.

Dar indeajuns cu atatea cifre aruncate cand prin stanga, cand prin dreapta si sa ne concentram exclusiv asupra exteriorului. Un exterior care, deloc surprinzator, abunda in elemente agresiv stilizate si detalii supradimensionate, ce reflecta perfect performantele anterior mentionate.

Acum, in ceea ce priveste aspectul interior, lucrurile nu mai sunt chiar atat de evidente, meniul propus aici de noul Opel Corsa OPC limitandu-se la urmatoarele: volan in trei spite cu parte inferioara plata, scaune fata cu suport lateral marit, pedalier sport si ceasuri de bord speciale.

Cat va costa si cand va putea fi achizitionat rivalul producatorului german de automobile pentru Renault Clio RS & Co? Buna intrebare si, momentan, fara un raspuns concret.

Opel Corsa OPC

Opel Corsa OPC

Opel Corsa OPC

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze Opel Corsa OPC
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 4 Februarie 2015