Noul Peugeot 308 SW se va lansa in cursul acestui an

Noul Peugeot 308 SW se va lansa in cursul acestui an
  • Peugeot 308 SW are o lungime de 4.58 metri
  • Masina va fi prezentata in martie, la Geneva
  • Noua generatie este mai usoara cu 140 de kg decat cea anterioara
Distribuie pe Facebook

Peugeot a anuntat ca in cursul acestui an va lansa o versiune break pentru noua generatie de 308. Se pare ca acest Sport Wagon va avea una din cele mai mari capacitati de incarcare din segment si va fi dotat cu motorizari extrem de economice.

La numai cateva luni dupa lansarea noii generatii de Peugeot 308, francezii anunta ca vor pune in vanzare curand si versiunea break. Aceasta se va numi 308 SW si va avea al doilea cel mai incapator portbagaj din segment. Noul model va fi dezvaluit in premiera mondiala in cadrul Salonului Auto de la Geneva, din martie, anul curent.

A doua generatie de Peugeot 308 va primi si versiunea break. Aceasta este cu 33 de centimetri mai lunga decat versiunea hatchback, avand o lungime totala de 4,58 metri si o inaltime de 1,47 metri, cu mult mai spatioasa decat prima generatie, insa portbagajul este cel care avantajeaza acest model in clasa. E vorba de un spatiu util de 610 litri cu bancheta in pozitie normala. Chiar si asa, conform datelor oficiale, Peugeot este insa doar pe locul al doilea la acest capitol, prima pozitie fiind ocupata de noul break de la Honda, Civic Tourer, care are 624 de litri. Despre spatiul cu spatarul banchetei culcat nu se stiu, momentan, detalii.

Peugeot 308 breakPeugeot 308 break

Noul 308 SW este realizat pe platforma EMP2 care ajuta acest model sa fie cu 140 kg mai usor decat prima generatie. La interior va avea insa aceleasi dotari si aranjamente ale bordului ca si versiunea hatchback, iar motorizarile vor fi atat pe benzina, cat si pe motorina. Se vor remarca propulsoarele Euro 6 benzina si diesel, dar si versiunea Blue Hdi, care va emite numai 85 de grame de CO2/km.

Masina va fi produsa in Franta, la fabrica din Sochaux, iar motoarele pe care le va avea sub capota vor fi asamblate in uzinele Tremery si Douvrin. Noul Peugeot 308 SW se va lansa oficial in standul francezilor din cadrul Salonului Auto de la Geneva, pe 6 martie.

Peugeot 308 breakPeugeot 308 break

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Peugeot 308 break
mai multe