Noul Seat Cupra R - Primele informatii ies la iveala!

Noul Seat Cupra R - Primele informatii ies la iveala!
  • Seat lucreaza la o noua generatie a modelului Leon Cupra R
  • Propulsia va fi asigurata de motorizare 2.0 turbo de 300 CP
  • Puterea maxima va fi livrata tuturor celor patru roti
Distribuie pe Facebook

Seat da semne ca si-ar dori o revigorare a celui mai inalt model de performanta al sau si se gandeste sa dezvolte un super Cupra R, de 300 de cai putere si cu sistem de tractiune integrala. Informatia a fost dezvaluita de publicatia britanica Autocar, care citeaza surse din cadrul companiei iberice.

Design

Leon Cupra R ar urma sa fie modelul de performanta dupa care se va ghida noua linie Seat Leon, spun sursele companiei. Prototipul se va baza pe noua generatie a lui Leon Cupra si va avea un kit de caroserie subtil, suspensii sport coborate si un sistem de evacuare cu patru tevi de esapament. La interior, aspectul de furie rosie va fi intarit de diverse ornamente sport, dar si de scaunele de acelasi tip. Planurile sefilor Seat includ doua versiuni pentru noua sportiva Cupra, o caroserie in trei usi si una normala, in cinci usi.

Motorizari

Legat de motorizari, se pare ca Leon Cupra R va fi echipat cu un motor imprumutat din grupul din care face parte, mai precis de la noul VW Golf GTI. Propulsorul de 2.0 litri care dezvolta 300 de cai putere va fi cuplat cu o transmisie DSG cu dublu ambreiaj si un sistem de tractiune integrala. Acest lucru ii va permite hot hatch-ului sa accelereze de la 0 la 100 de km/h in numai 5 secunde, in timp ce viteza maxima va ajunge la 250 de km/h.

In plus, Cupra R va fi echipat cu un sistem special de control care permite soferului sa resimta o experienta si mai sportiva atunci cand se afla la volan.

Noi lansari Seat Leon

Deocamdata nu se stie data la care va demara proiectul, insa Seat se pregateste de lansarea a doua modele noi Leon, anume noua generatie Cupra si Leon ST.

Astfel, sportiva Cupra va ajunge in showroom-uri anul viitor, insa va fi oferita numai in varianta cu tractiune fata. Totusi, hot hatch-ul va beneficia de 265 de cai putere dezvoltati de un motor turbo de 2.0 litri.

Mai aproape de lansare este, insa, noul Leon ST (break). O versiune extinsa a hatch-ului cu care fanii sunt obisnuiti, varianta Leon ST este construita pe platforma MQB, la fel ca "verii" sai din gama Volkswagen, Golf VII si Skoda Octavia III. Spre deosebire de cei doi, ST-ul are un portbagaj mai mic, respectiv 587 de litri. El va debuta anul acesta, pe 10 septembrie la Salonul Auto de la Frankfurt.

Distribuie pe Facebook
mai multe