Noul Seat Leon Cupra: Primele imagini cu hot-hatch-ul de 280 CP!

Noul Seat Leon Cupra: Primele imagini cu hot-hatch-ul de 280 CP!
  • Primele poze cu noul Seat Leon Cupra au scapat pe internet
  • Hot-hatch-ul spaniol va debuta oficial la Salonul de la Geneva
  • Propulsia sa va fi asigurata de un 2.0 turbo de 280 cai putere
Distribuie pe Facebook

Mai multe fotografii cu urmatorul Seat Leon Cupra au scapat pe internetul in cursul acestei dimineti, cu numai doua luni inaintea debutului oficial ce va avea loc in cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Disponibil atat intr-o versiune cu trei usi, cat si intr-o varianta cu cinci portiere, noul Seat Leon Cupra iese in evidenta printr-un plus de agresivitate comparativ cu modelul standard, aceasta situatie datorandu-se in special prizelor de aer supradimensionate cu care a fost inzestrata partea frontala. De asemenea, cu cateva atingeri speciale ne intalnim si la nivelul partii posterioare - difuzorul de aer atasat spoilerului si eleronul pentru plafon special proiectat fiind dintre cele mai reprezentative, lista cu detalii exterioare sinonime cu sportivitatea incheindu-se in cele din urma cu jantele in doua culori, cu design in cinci spite.

Seat Leon Cupra

In ceea ce priveste aspectul interior, urmatoarea generatie a hot-hatch-ului spaniol se poate lauda, in primul si in primul rand, cu o pereche de scaune sport, accesorizate de-a lungul marginilor cu piele perforata. In plus, si asa cum era de asteptat de astfel, de pe lista cu imbunatatiri regasita la nivelul cockpitului nu lipsesc nici ceasurile de bord restilizate sau volanul in trei spite, care vine la pachet impreuna cu padele atunci cand se opteaza pentru transmisia DSG disponibila in mod optional.

Seat Leon Cupra

Pe plan tehnic, noul Seat Leon Cupra impresioneaza in special prin propulsorul turbo de doi litri ascuns sub capota, capabil sa puna la dispozitia celui aflat la volan nici mai mult, nici mai putin de 280 cai putere. Asemeni vechiului model, si urmatoarea generatie a hot-hatch-ului spaniol este nevoita sa se multumeasca cu prezenta unui sistem de tractiune fata, meniul continuand cu diferentialul cu alunecare limitata, de tip mecanic, si suspensia, respectiv sistemul de franare modificate pentru a livra un maximul de performanta.

Seat Leon Cupra

Asa cum anuntam si putin mai sus, noul Seat Leon Cupra va debuta in premiera mondiala in luna martie a acestui an, in cadrul Salonului Auto de la Geneva.

UPDATE: Conform comunicatului oficial publicat de compania spaniola in urma cu numai cateva minute, noul Seat Leon Cupra este disponibil in doua versiuni de performanta, atat intr-o varianta Seat Leon Cupra de 265 cai putere si 5.8 secunde, cat si sub forma unui model Seat Leon Cupra 280, de 280 cai putere si 5.7 secunde. De asemenea, la fel de important de mentionat, noul Seat Leon Cupra este cu pana la 55 de kilograme mai usor decat generatia anterioara.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Seat Leon Cupra
mai multe