Noul Suzuki SX4 poate fi achizitionat din septembrie si in Romania. Pretul de pornire este de 14.600 de euro

Noul Suzuki SX4 poate fi achizitionat din septembrie si in Romania. Pretul de pornire este de 14.600 de euro
  • Noul Suzuki SX4 va fi disponibil din septembrie si in Romania
  • Crossover-ul japonez vine cu 4 nivele de echipare
  • Pretul de pornire este de 14.600 de euro si poate ajunge pana la 24.450 pentru varful de gama
Distribuie pe Facebook

Cel mai nou model al japonezilor de la Suzuki, crossover-ul SX4 S-Cross va fi disponibil din luna septembrie la toti dealerii marcii din Romania.

Cu ceva timp in urma am facut cunostinta cu noul SX4 S-Cross al celor de la Suzuki, atunci cand au aparut cateva fotografii de la un eveniment restrans din capitala Ungariei. Dupa cateva saptamani, japonezii au lansat primele poze oficiale in care am putut vedea clar ce noutati aduce el.

In primul rand, trebuie sa pomenim noua linie de design, puternica si dinamica, cu o parte frontala modificata substantial datorita noului desen al grilei si al farurilor.

Suzuki SX4 S-Cross

Noua infatisare ii ofera crossover-ului o aerodinamica superioara, sustinuta de design-ul oglinzilor, de noile jante care ofera o rezistenta mai redusa la rulare, dar si de desenul partii spate, unde blocurile optice se integreaza perfect in liniile caroseriei.

Sub capota, noul SX4 vine cu trei variante de motorizare, doua pe benzina si una diesel. Cel mai slab propulsor este cel de 1.0 litru Boosterjet cu injectie directa, care in ciuda faptului ca ocupa mai putin spatiu, ofera o putere si un cuplu comparabile cu cele ale motoarelor mai mari.

Cel de-al doilea motor pe benzina este cel de 1.4 litri turbo, care vine cu o putere superioara si consum redus de combustibil. Multumita acceleratiei rapide si cuplului suficient, acesta este alegerea perfecta pentru o calatorie placuta.

Suzuki SX4 S-Cross

Propulsorul diesel de 1.6 litri DDIS dispune de un turbocompresor dotat cu tehnologia VGT (Variable Geometry Turbo), care ii ofera o putere de condus dinamica si o accelerare lina. Multumita unui nou sistem EGR, acest propulsor are un nivel scazut de emisii.

Siguranta ocupa un loc important pe lista constructorului japonez, de aceea aproape toate dotarile legate de siguranta pasiva sau activa sunt disponibile in configuratia standard.

Noul Suzuki SX4 este disponibil in 4 variante de echipare: Cool (disponibil doar cu motorul de 1.0 l si tractiune fata), Passion, Spirit si Luxus, iar functie de acestea, vine impreuna cu 7 airbag-uri, centuri pretensionate ELR cu prindere in 3 puncte, sistem ISOFIX de prindere a scanului de copil, bare impact lateral in usi, ABS+EBD, ESP, sistem autonom de asistenta la franare, lumini de zi standard sau cu LED sau pedalier retractabil in caz de accident.

Suzuki SX4 S-Cross

Lista de optiuni este una foarte mare si include, in functie de nivelul de echipare, geamuri electrice, sistem keyless push start, aer conditionat cu reglare manuala sau automata dual zone, sistem audio cu 4 sau 6 boxe, radio CD cu MP3 si Bluetooth, sistem multimedia cu display de 7 inch, indicator mod tractiune, cruise control adaptiv, limitator de viteza, scaune fata incalzite sau plafon panoramic cu dubla deschidere.

Ecranul pozitionat central ii ofera soferului toate informatiile de care are nevoie, iar sistemul de infotainment permite deasemenea conectarea unui smartphone, prin functiile Apple CarPlay sau MirrorLink, pentru sistemul de operare Android.

Deasemenea, la interior mai sunt disponibile o consola in plafon, suporturi pentru pahare si pentru sticle, priza 12V sau port USB in consola centrala inferioara.

Dupa cum spuneam si mai sus, pretul de pornire pentru noul Suzuki SX4 S-Cross este de 14.600 de euro pentru varianta Cool, cu propulsor de 1.0 litru Boosterjet si tractiune fata, si ajunge pana la 24.450 de euro pentru varful de gama.

Distribuie pe Facebook
mai multe