Noul Volkswagen Amarok vine cu cateva surprize placute pentru fanii sai

Noul Volkswagen Amarok vine cu cateva surprize placute pentru fanii sai
  • Volkswagen lanseaza noul Amarok Facelift
  • Camioneta germana se alege cu un V6 TDI de trei litri
  • Modificarile continua la nivel estetic
Distribuie pe Facebook

Volkswagen AG a publicat informatii noi si poze oficiale cu varianta facelift a pick-up-ului Amarok. Printre imbunatatiri se regasesc restilizari si un motor mai mare. Numai vesti bune.

Daca pana acum lupta pick-up-urilor se dadea intre VW Amarok, Ford Ranger, Nissan Navara si Mitsubishi L200, odata cu lansarea acestei variante facelift, camioneta nemtilor castiga teren si se bate doar cu umbra ei.

In timp ce majoritatea constructorilor de automobile au adoptat moda downsizing-ului, inginerii germani au decis ca deocamdata sa uite de ea, asa ca au inlocuit vechiul motor TDI de 2 litri cu unul de 3.0, V6, disponibil in 3 configuratii de putere.

Cel mai "slab" Amarok are 161 CP sub capota, urmat fiind de versiunea mijlocie de 201 cai putere. Modelul de top dezvolta 221 de CP si 550 de Nm. Celor 3 configuratii de putere li se alatura alte 3 de tractiune, astfel ca pick-up-ul va fi disponibil cu tractiune spate, cu tractiune fata cu posibilitatea de a selecta tractiunea integrala si, ultima dar nu cea din urma, cu tractiunea integrala permanenta 4Motion.

Volkswagen Amarok FaceliftVolkswagen Amarok Facelift

Daca pentru primele doua, clientul poate alege ce transmisie doreste, pentru ultima configuratie poate fi aleasa doar cutia de viteze automata in 8 trepte. O alta noutate o reprezinta padelele de schimbare a vitezelor.

Datorita performantelor date de ultima versiune de putere, Amarok-ul poate tracta acum o greutate de 3.5 tone. Volkswagen tine sa mentioneze sus si tare ca a egalat performanta modelului Nissan Navara si a lasat Mitsubishi-ul L200 in spate.

Nu doar detaliile tehnice au fost revizuite. La exterior, pick-up-ul german a primit o bara fata imbunatatita, mai mult crom pe grila radiatorului, noi modele de jante din aliaj, stopuri cu tenta fumurie, iar cei care doresc pot adauga mai multe bare si prelata din material textil sau dur.

Interiorul masinii a suferit si el modificari, astfel ca bordul este acum total schimbat, au fost inlocuite gurile de ventilatie, display-ul dintre ceasurile de bord a fost si el inlocuit cu unul 3D, iar sistemul de infotainment vine de acum cu radio-ul digital DAB ca si dotare standard.

Printre cele mai importante imbunatatiri se regasesc si noile scaune ergoComfort, care pot fi reglate in 14 moduri si au primit chiar si un premiu de la organizatia Healthy Back Campaign.

Desi preturile pentru varianta facelift nu au fost inca publicate, important de stiut este faptul ca doritorii pot comanda noul Volkswagen Amarok incepand cu luna septembrie.

Volkswagen Amarok FaceliftVolkswagen Amarok Facelift

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Volkswagen Amarok Facelift
mai multe