Noul Volkswagen Touareg? Nu, doar o copie ieftina din China...

Noul Volkswagen Touareg? Nu, doar o copie ieftina din China...
  • Chinezii de la Yema anunta noul model T70
  • SUV-ul copiaza intr-o mare proportie VW-ul Touareg
  • Gama de motorizari se limiteaza la un 1.8 litri
Distribuie pe Facebook

Industria auto din China ne invita la un nou episod din seria "Seamana, dar nu rasare", productia de astazi avand in rol principal un personaj pe nume Yema T70.

Impinsi in lumina reflectoarelor de un plagiat al Lamborghini-ului Urus, chinezii de la Yema par sa nu se mai sature de atata celebritate. Sa nu ai insa acum impresia ca inginerii producatorului auto asiatic s-au pus cumva cu burta pe inovat, cea mai noua aparitie a companiei in presa mondiala datorandu-se tot unei copii nereusite.

Yema T70Yema T70

Yema T70

Spre deosebire de predecesorul sau, proaspat lansatul T70 se inspira - mai mult decat ar fi cazul - de la cea de-a doua generatie a Volkswagen-ului Touareg. Totusi, cei mai atenti la detalii vor descoperi si cateva asemanari cu Golf 6 sau Land Rover Freelander, cel din urma fiind proprietarul de drept al acelui tip de grila frontala.

Daca vine vorba despre aspectul tehnic, SUV-ul chinezilor de la Yema este la ani lumina in urma "rivalilor". De exemplu, gama de motorizari propune doua optiuni mari si late, clientii avand de ales intre un 1.8 aspirat de 131 CP, cuplat la o transmisie manuala cu cinci rapoarte, si un 1.8 turbo de 170 CP, obligat sa colaboreze cu o cutie CTV.

Pentru a nu se face chiar de tot rasul lumii, oficialii producatorului auto asiatic s-au grabit sa anunte ca cele doua motoare pe benzina vor putea fi accesorizate la un moment dat inclusiv cu o transmisie automata in sase rapoarte. Tot la un moment dat, inginerii vor termina si dezvoltarea versiunii electrice despre care nimeni nu stie inca nimic.

Nu te-ai plictisit inca? Ei bine, atunci afla ca noul T70 masoara 4.555 milimetri in lungime, dintre care 2.665 milimetri ii revin ampatamentului. Latimea de 1.835 milimetri si inaltimea de 1.715 milimetri completeaza lista dimensiunilor, SUV-ul chinezilor de la Yema fiind astfel ceva mai compact decat Volkswagen-ul Touareg pe care-l copiaza.

Yema T70

Yema T70

Yema T70

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Yema T70
mai multe