Noul Volvo XC90 ni se arata in primele imagini oficiale

Noul Volvo XC90 ni se arata in primele imagini oficiale
  • Volvo a publicat primele imagini oficiale ale noului XC90
  • Modelul preia o serie de inspiratii de la XC Coupe Concept
  • Gama de motorizari va oferi pana la 400 de cai putere
Distribuie pe Facebook

Cea de-a doua generatie a SUV-ului XC90 a debutat oficial in cursul zilei de astazi, primele imagini ale concurentului Volvo pentru trio-ul german format din Audi Q7, BMW X5 si Mercedes ML dezvaluindu-ne un automobil interesant, ce combina cu succes clasicul si modernul.

Dupa o cariera intinsa pe o perioada de aproximativ 12 ani, a venit momentul ca actualul XC90 sa-si ia ramas bun de la industria auto. Dezvoltata pe parcursul ultimilor trei ani, ca parte integranta a unui proiect de investitie de peste opt miliarde de euro, cea de-a doua generatie a SUV-ului suedez marcheaza inceputul unui nou capitol in istoria constructorului de automobile detinut in prezent de chinezii de la Geely.

Primul model produs pe mult anticipata platforma SPA (Scalable Platform Architecture), concurentul Volvo pentru trio-ul german format din Audi Q7, BMW X5 si Mercedes ML iese in evidenta printr-un design impunator, ce aduce in prim plan o grila uriasa a radiatorului si un set de faruri dotate cu LED-uri trasate sub forma "ciocanului lui Thor". In ceea ce priveste profilul lateral, noul XC90 se remarca printr-o serie de inspiratii preluate de la studiul XC Coupe Concept, in timp ce partea sa posterioara poate fi catalogata drept o evolutie a primei generatii.

Noul Volvo XC90

Noul Volvo XC90Noul Volvo XC90

Dezvaluit in avanpremiera mondiala in urma cu aproximativ trei luni, intr-o cuprinzatoare galerie foto, aspectul interior nu mai reprezinta o surpriza majora pentru absolut nimeni, insa continua sa fascineze prin simplitatea sa, pusa in scena cu ajutorul adoptarii unui ecran tactil de dimensiuni generoase si renuntarii la majoritatea butoanelor fizice. Reamintim cu aceasta ocazie si de schimbatorul de viteze realizat din cristal, de sistemul audio semnat Bowers & Wilkins si, nu in ultimul rand, de insertiile de piele oferite in compania unor ormanente din lemn masiv si accente metalice.

Debutand in mod public la inceputul lui octombrie, cu ocazia Salonului Auto de la Paris, noul Volvo XC90 promite o serie de motorizari cu adevarat interesante, rolul de atractie principala revenindu-i versiunii de top T8, ce combina un motor electric si unul pe benzina - un 2.0 dotat atat cu turbina, cat si compresor mecanic, pentru un total de 400 de cai putere. Titlul de cea mai populara alegere este de asteptat sa-i revina totusi variantei D4 turbo de 190 CP si 400 Nm, datorita consumului mediu de carburant de numai cinci litri la 100 de kilometri.

Intr-un final, cea de-a doua generatie a popularului SUV suedez poate fi comandata si alaturi de un D5 twin-turbodiesel cu 225 cai putere si 470 Newton-Metri sub capota, un T5 sinonim cu 254 CP si 350 Nm, dar si sub forma unui model T6 cu turbina si compresor mecanic, capabil sa livreze un total de 320 cai putere si 400 Newton-Metri.

Noul Volvo XC90

Noul Volvo XC90Noul Volvo XC90Noul Volvo XC90

Noul Volvo XC90

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (45) Poze Noul Volvo XC90
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 26 August 2014