Oficial: Acesta este noul Audi A3!

Oficial: Acesta este noul Audi A3!
Asemeni rivalilor de la Mercedes, care-au dezvaluit ultima generatie a modelului A-Class in urma cu numai o zi, germanii de la Audi au vazut in Salonul Auto de la Geneva - eveniment ce se desfasoara in perioada 8 - 18 martie, oportunitatea perfecta de a lansa noul si mult-asteptatul A3.
Distribuie pe Facebook

Chiar daca la prima vedere suntem tentati sa afirmam c-avem de-a face cu un design familiar, ultima generatie a modelului Audi A3 ne incanta privirile cu numeroase noutati de ordin estetic. De exemplu, grila frontala de tip single frame a fost redesenata, de acelasi tratament beneficiind si blocurile optice - blocuri optice echipate cu tehnologia LED. Trecand mai departe observam si spoilerele fata / spate inzestrate cu un design ceva mai agresiv ca pana acum, lista cu imbunatatiri muntandu-se catre interior. Un interior ce se lauda cu prezenta unor materiale de cea mai inalta calitate, dar al carui design ne aduce oarecum aminte de micul A1.

Oficial: Acesta este noul Audi A3!

Oficial: Acesta este noul Audi A3!

Lasand insa la o parte aspectul estetic si indreptandu-ne privirea catre partea tehnica, tinem sa precizam ca ultima generatie a modelului Audi A3 este primul automobil construit pe noua platforma MQB. Drept urmare, datorita utilizarii aluminiului si a altor materiale ultra-usoare, noul Audi A3 cantareste cu aproximativ 80 de kilograme mai putin decat predecesorul sau. Din punct de vedere al dimensiunilor, cele doua generatii nu difera foarte mult, cel mai nou model masurand 4.237 milimetri in lungime, 1.421 milimetri in inaltime, 1.777 milimetri in latime, respectiv 2.601 milimetri in ampatament. Referitor la portbagaj, acesta ofera o capacitate de incarcare cuprinsa intre 370 si 1.100 litri.

Oficial: Acesta este noul Audi A3!

Oficial: Acesta este noul Audi A3!

In ceea ce priveste gama de motorizari, viitorii clienti vor avea la dispozitie nu mai putin de opt motoare, dintre care patru pe benzina si patru pe motorina. Mai exact, avem urmatoarele unitati:

  • 1.2 TFSI de 105 CP;
  • 1.4 TFSI de 125 CP;
  • 1.8 TFSI si 1.8 TFSI quattro de 160 CP;
  • 2.0 TFSI si 2.0 TFSI quattro de 200 CP;
  • 1.6 TDI de 90 CP;
  • 1.6 TDI de 105 CP;
  • 2.0 TDI si 2.0 TDI quattro de 140 CP;
  • 2.0 TDI si 2.0 TDI quattro de 170 CP.

Asa cum se poate observa si din randurile de mai sus, noul Audi A3 poate fi dotat si cu sistemul de tractiune integrala quattro. La randul lor, motorizarile pot fi cuplate fie la o cutie manuala cu sase rapoarte, fie la o transmisie cu sapte trepte si dublu ambreiaj.

Oficial: Acesta este noul Audi A3!

Oficial: Acesta este noul Audi A3!

VIDEO:

Audi A3 - Promo



Audi A3 in actiune



Audi A3 - Exterior






Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (72) Poze Audi A3 - Galerie Foto
mai multe