OFICIAL: BMW confirma modelul M550d Xdrive si motorul tri-turbo!

OFICIAL: BMW confirma modelul M550d Xdrive si motorul tri-turbo!
Incepand cu primavara anului viitor, conceptiile asupra motorului diesel se vor schimba definitiv. Bavarezii de la BMW vor arunca pe piata super-sedanul M550d xDrive, model care va aduce fata in fata, pentru prima oara in istorie, inginerii diviziei M Performance si motoarele turbodiesel.
Distribuie pe Facebook

Nu mai reprezinta nici un secret pentru nimeni. Dupa lansarea primelor automobile dotate cu motoare supraalimentate si sistemul de tractiune integrala xDrive, inginerii diviziei M Performance pregatesc o noua surpriza - primul model de performanta din istoria marcii echipat cu un propulsor... diesel.

Daca ultimele zvonuri afirmau ca viitorul BMW M550d Xdrive va beneficia de o motorizare tri-turbo, astazi a sosit momentul adevarului. Din primele detalii oficiale, se pare ca noul model va ascunde sub capota un motor de trei litri, cu sase cilindri in linie si tehnologia TwinPower Turbo. Informatiile cu privire la numarul turbinelor raman inca un mister, insa expresia 'three-stage turbo' folosita de bavarezi nu poate insemna altceva decat mult-asteptatul propulsor tri-turbo. Noua unitate poarta numele de cod SUPER N57, este echipata cu turbine cu geometrie variabila si produce nu mai putin de 381 cai putere, plus un cuplu monstruos, de peste 700 Nm.

De asemenea, din ecuatie nu va lipsi nici sistemul de tractiune integrala xDrive, meniul urmand a fi completat de pachetul M Sport si jantele M pe 19 inci. Viitorul BMW M550d Xdrive va intra in productia de serie in luna martie a anului viitor. Drept urmare, este de asteptat ca premiera mondiala sa aiba loc in cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Distribuie pe Facebook
mai multe