Paris 2014: Mazda anunta motorizarile noului MX-5

Paris 2014: Mazda anunta motorizarile noului MX-5
  • Noua Mazda MX-5 a debutat public in cadrul Salonului de la Paris
  • Greutatea a scazut cu pana la 100 kg comparativ cu modelul anterior
  • In Europa, propulsia va fi asigurata de un motor SKYACTIV-G de 1.5 litri
Distribuie pe Facebook

L-am admirat in primele fotografii oficiale si ne-am bucurat sa intalnim aceeasi reteta ca la primele trei generatii, insa a sosit momentul sa trecem la lucruri cu adevarat serioase si sa aflam cum arata propunerea noului roadster Mazda MX-5 in materie de motorizari.

Introdusa pe piata in urma cu doua decenii si jumatate, legendara Mazda MX-5 se poate lauda in prezent cu trei generatii si aproximativ 950.000 de exemplare vandute de-a lungul intregii sale cariere.

O noua reiteratie, a patra la numar, a iconicului roadster din Tara Soarelui Rasare poate fi admirata in carne si oase cu ocazia salonului auto ce se desfasoara zilele acestea la Paris, japonezii profitand de ocazia primita pentru a anunta si cateva dintre detaliile referitoare la gama de motorizari.

Salonul Auto de la Paris 2014: Mazda MX-5Salonul Auto de la Paris 2014: Mazda MX-5

Salonul Auto de la Paris 2014: Mazda MX-5

Daca in Statele Unite ale Americii va fi disponibila exclusiv in compania unui propulsor pe benzina de doi litri, cea de-a patra generatie a legendarei Mazda MX-5 va fi comercializata pe Batranul Continent alaturi de un motor aspirat de 1.5 litri, cuplat la o transmisie manuala cu sase rapoarte.

Informatiile cu privire la cifrele si numerele inscrise in cadrul fisei cu specificatii tehnice lipsesc cu desavarsire si la acest moment, japonezii limitandu-se la a afirma ca iconicul lor roadster va pastra sistemul de tractiune spate care l-a facut celebru, in timp ce distributia greutatii se va face egal (50:50) intre cele doua punti.

Asadar, acestea fiind spuse, reamintim si de reducerea cu pana la 100 de kilograme promisa anterior de oficialii companiei auto din Tara Soarelui Rasare, pentru ca mai apoi sa aruncam o noua privire asupra design-ului propus de cea de-a patra generatie a legendarei Mazda MX-5 pana la dezvaluirea caracteristicilor - fie ele de ordin tehnic sau tehnologic, complete.

Salonul Auto de la Paris 2014: Mazda MX-5

Salonul Auto de la Paris 2014: Mazda MX-5

Salonul Auto de la Paris 2014: Mazda MX-5

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (20) Poze Salonul Auto de la Paris 2014: Mazda MX-5
mai multe