Peugeot 208 GTi 30th Anniversary debuteaza la Paris, promite 208 CP si LSD

Peugeot 208 GTi 30th Anniversary debuteaza la Paris, promite 208 CP si LSD
  • Peugeot a publicat primele imagini ale noului 208 GTi 30th anniversary
  • Modelul francez se lauda cu un total de 208 cai putere si diferential Torsen
  • Debutul public va avea loc in toamna acestui an, in cadrul Salonului de la Paris
Distribuie pe Facebook

Proiectata pentru a celebra cea de-a 30-a aniversare a diviziei GTi, editia speciala a hot-hatch-ului de clasa mica din Hexagon se poate lauda cu un total de 208 cai putere, plus un diferential cu alunecare limitata ce poarta semnatura specialistilor Torsen.

Este oficial. Francezii de la Peugeot vor profita de editia din acest an a Salonului Auto de la Paris pentru a dezvalui in fata lumii intregi noul 208 GTi 30th anniversary, automobil care, asa cum o sugereaza si denumirea sa, a fost proiectat pentru a sarbatori cele trei decenii de existenta ale diviziei GTi.

Astfel, editia speciala a hot-hatch-ului de clasa mica din Hexagon se bucura de cateva imbunatatiri comparativ cu versiunea sa standard, cresterea valorilor maxime ale propulsorului turbo de 1.6 litri reprezentand o prima dovada in acest sens.

Pe langa cei 208 cai putere si 300 Newton-Metri, noul Peugeot 208 GTi 30th anniversary se mai poate lauda si cu o transmisie manuala in sase rapoarte, plus un diferential cu alunecare limitata ce poarta semnatura specialistilor Torsen, primii 100 km/h venind dupa doar 6.5 secunde.

Peugeot 208 GTi 30th anniversary

Din pacate, oficialii francezi nu s-au grabit sa ne dezvaluie si viteza maxima cu care se poate lauda editia speciala a hot-hatch-ului de clasa mica din Hexagon, acestia multumindu-se sa afirme in schimb ca pentru accelerarea de la 0 la 1.000 metri sunt necesare aproximativ 26.5 secunde.

Vestile bune nu se opresc insa aici, pe lista cu bunatati propusa de noul Peugeot 208 GTi 30th anniversary facandu-si loc si o suspensie sport mai joasa cu zece milimetri, dar si un sistem de franare dotat cu discuri de 323x28 milimetri si etriere marca Brembo, cu patru pistonase pe puntea fata.

Atat mai puternica, cat si mai manevrabila comparativ cu versiunea sa standard, editia speciala a hot-hatch-ului de clasa mica din Hexagon impresioneaza la nivel estetic prin schema de culori inspirata de la concept car-urile Onyx, 308 R si Exalt, respetiv prin jantele pe 18 inch finisate in negru mat.

Noul Peugeot 208 GTi 30th anniversary va fi disponibil la vanzare incepand cu luna noiembrie a acestui an, la un pret momentan necunoscut.

Peugeot 208 GTi 30th anniversary

Distribuie pe Facebook
mai multe