Renault Alaskan 2017 e raspunsul francezilor la pick-upurile japoneze

Renault Alaskan 2017 e raspunsul francezilor la pick-upurile japoneze
  • Un motor pe benzina, unul pe motorina, 4 puteri
  • Masina este disponibila si cu diferential blocant
  • Columbia, prima piata a masinii
Distribuie pe Facebook

Pentru ca piata masinilor utilitare este in crestere, mai ales in anumite tari, producatorii nu au incotro decat sa se adapteze. Nu demult, Renault a lansat modelul Duster Oroch in America de Sud. Dar se pare ca nu a fost suficient, asa ca lanseaza acum un pick-up de dimensiuni mari. Acesta se numeste Renault Alaskan si vine si cu un aer... racoros.

Daca la prima impresie ti se pare ca noul Renault Alaskan 2017 seamana cu fratele de grup numit Nissan Navara, ai avea dreptate. Practic, este aceeasi masina, dar cu o alta infatisare si cu o alta sigla. Insa per total, automobilul de teren este identic cu masina japoneza.

Partea din fata, capota joasa, grila si farurile, te duc cu gandul la noua generatie de Megane. E clar ca designerii au incercat o uniformizare a identitatii de imagine, inclusiv in cazul acestui nou membru de dimensiuni mai mari. Oricum, masina seamana destul de mult cu ce ne-au aratat francezii in 2015, conceptul care anunta acest Alaskan.

Renault Alaskan 2017

Renault Alaskan 2017Renault Alaskan 2017

Chiar daca masina este una de teren, tractiunea 4x4 va fi oferita optional. Da, vor fi vandute si modele cu tractiune doar pe puntea spate. Cat despre motorizari, acestea vor fi pe motorina, dar si pe benzina. Se pare ca principalul motor va fi un 2.3 twin-turbo dCi cu 4 pistoane care ofera 160 sau 190 cp, cu turbine secventiale, dar si un motor benzinar de 2.5 litri aspirat, care va oferi tot aceleasi valori. Motoarele vor fi cuplate la transmisii manuale cu 6 rapoarte sau la o cutie automata, evident, cu tot cu o cutie de transfer pentru situatii dificile de off-road.

Garda la sol este una generoasa, de 230 mm, iar masina poate sa traga dupa ea o capacitate de 3,5 tone. O bena uriasa este acolo pentru a putea transporta tot ce-ti trece prin cap, iar faptul ca hubloul se poate cobori nu face decat sa ne ajute la a transporta obiecte foarte lungi.

Renault Alaskan 2017

La interior, asa cum are si Navara, noul Renault Alaskan ofera destul lux si confort din plin. Sistem multimedia cu ecran tactil de 7 inch pozitionat pe consola centrala, in timp ce soferul are toate informatiile necesare intre ceasurile de bord, pe un alt ecran LCD de 5 inch. Un alt sistem cu camere video 360 de grade il va ajuta pe sofer in zone de teren accidentat, dar si in mediul urban, la parcare, cat despre 8 airbaguri, clima automata cu doua zone, interior de piele si alte bunatati... nici nu mai are rost sa pomenim.

Noul Alaskan se va pune in vanzare pentru inceput numai in Columbia la sfarsitul acestui an, dupa care si in alte tari sud-americane. Dar cei de la Renault au de gand sa ofere masina si pietei din Africa, dar si in cateva tari europene. Cu siguranta insa, nu va intra acolo unde fratele de grup, Nissan Navara, este de vanzare. Adica avem sanse destul de mici sa vedem aceasta masina in Romania.

Renault Alaskan 2017

Renault Alaskan 2017Renault Alaskan 2017

Renault Alaskan 2017

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (15) Poze Renault Alaskan 2017
mai multe