Replici de BMW i3 si VW Beetle facute de niste chinezi cel putin beti

Replici de BMW i3 si VW Beetle facute de niste chinezi cel putin beti
  • Jinma inseamna Calul de Aur
  • Masinile au fost prezentate la Shandong EV Expo
  • Pretul incepe de la 4000 de dolari
Distribuie pe Facebook

In China, la o expozitie speciala dedicata masinilor 100% electrice, doi producatori au venit cu niste aratari odioase. Una copiaza noul BMW i3 si alta masina copiaza VW Beetle. Evident, intr-o maniera specifica chinezilor de conceptie la betie crunta.

Cum, nu ai auzit de brandul Jinma de automobile? Nici noi. Pana acum, cand cei de la Car News China au publicat online cateva imagini cu cel mai nou model de vehicul electric numit JMW2200, ce se vrea a fi o copie de BMW i3. Nu este clar daca masina este facuta serios sau in gluma, pentru ca nu putem deslusi nimi concret in afara de nasul specific marcii bavareze si niste stopuri care aduc cu i3. In rest, acest automobil seamana fix cu un carucior de cumparaturi peste care a calcat o locomotiva. In plus, si combinatia de culori vine de pe originalul i3... Cat despre autonomnie si pret. Sincer, ne doare in cot. Nici daca ar fi date gratis nu am conduce asa ceva. Ba nu, mintim. Daca sunt gratis, nu zicem nu...

ChinezariiChinezariiChinezarii

ChinezariiChinezarii

Al doilea model se numeste VideoEV. De fapt asta este marca auto. Care a realizat un Volkswagen Beetle de la zero si l-a facut electric. Asta da realizare! Si, in timp ce tot ce tine de designul exterior este direct copiat de la nemti, sigla frontala, ghici-ghicitoare ce e? Da, ati vazut bine: este sigla Nissan cu alte litere scrise pe ea. Dar, in timp ce un pensionar mai varstnic cu ochelari mai grosi decat hubloul de pe Kursk ar putea spune ca este un Beetle adevarat, candva, la prag de seara incetosata, despre roti... Parca au intrat pe fir niste rromani de-ai nostri, au luat jantele originale si au pus in locul lor o pereche de Matiz. Buna treaba.

Cele doua masini au preturi exact la fel cum arata: de rahat. Jinma, care inseamna "Calul de Aur" costa 4000 de dolari si VideoEV costa 16.120 de dolari. Indiferent cat ar costa, un lucru e clar: pretul mic nu justifica ciordeala de imagine si nici rezultatul final care este o bataie de joc fata de masinile nemtesti originale. Dar chinezii ne-au obisnuit cu asta deja, nu?

ChinezariiChinezarii

ChinezariiChinezarii

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze Chinezarii
mai multe