Salonul Auto de la Paris 2012: Debut pentru noile Dacia Logan, Sandero si Sandero Stepway

Salonul Auto de la Paris 2012: Debut pentru noile Dacia Logan, Sandero si Sandero Stepway
Cele trei noi modele pastreaza ADN-ul care a dus la succesul Dacia: un raport pret-spatiu interior fara egal, o fiabilitate dovedita si o oferta imbatabila. Ele abordeaza un nou design mai seducator, noi prestatii si noi motorizari. In plus, noi nuante se adauga in gama de culori a modelelor Dacia Logan, Dacia Sandero si Dacia Sandero Stepway.
Distribuie pe Facebook

O noua identitate exterioara

Noua identitate stilistica a Dacia evoca sentimentul general de calitate si de forta. Partea frontala, dominata de emblema Dacia, pozitionata in centrul calandrului, este comuna pentru toate modelele. Intregul ansamblu a castigat in expresivitate datorita noului design al blocurilor optice fata si formei noi a grilei radiatorului. Din profil, ambele vehicule dau o impresie de robustete, afirmata de flancurile sculptate, de pasajele evazate ale rotilor si de linia fluida a partii superioare a caroseriei.

Salonul Auto de la Paris 2012: Debut pentru noile Dacia Logan, Sandero si Sandero Stepway

Un design interior mai atragator

Cele doua noi modele inaugureaza o noua plansa de bord, in doua nuante (in functie de model si de versiune), functionala si cu un design modern. Conturul cadranelor este cromat (in functie nivelul de versiune), iar butoanele de comanda, de ultima generatie, sunt deosebit de functionale.
Conturul aeratoarelor, sigla de pe volan si manerul schimbatorului de viteze sunt cromate (in functie de nivelul de echipare). Fatada centrala a plansei de bord beneficiaza de un ornament a carui culoare (in functie de nivelul de echipare) este in armonie cu cea a manerelor portierelor si cu ornamentul de pe volan.
O atentie deosebita a fost acordata calitatii percepute, atat la nivelul materialelor alese, cat si al detaliilor de imbinare.

Salonul Auto de la Paris 2012: Debut pentru noile Dacia Logan, Sandero si Sandero Stepway

Noi motorizari, economice si performante
Propulsoarele disponibile pe noile Dacia Logan si Sandero:
  • Benzina: TCe 90
In premiera, noile modele Logan si Sandero primesc motorul TCe 90, simbol al expertizei grupului Renault in domeniul mecanic. Acest motor de mica cilindree, supraalimentat, imbina confortul, placerea de a conduce, consumul redus (5,3/100km) si un nivel scazut al emisiilor de CO2 (122 g/km), oferind astfel un cost de utilizare avantajos.

Un adevarat concentrat de tehnologie in materie de downsizing, TCe 90 este un motor turbo pe benzina cu trei cilindri de 898 cm3 (cilindree de 0,9 litri) si lant de distributie. Datorita turbo-colectorului cu inertie foarte scazuta asociat cu un sistem de distributie variabila la admisie (VVT), motorul furnizeaza 66 kW (90 CP) la 5.250rot./min. Datorita cuplului de 135Nm disponibil inca de la turatii joase (90% disponibil inca de la 1.650 rot/min), acest motor este dinamic, reactiv si suplu in functionare. Propulsorul ofera astfel un raport ideal intre placerea de a conduce si un consum redus.

Salonul Auto de la Paris 2012: Debut pentru noile Dacia Logan, Sandero si Sandero Stepway

  • Benzina: 1.2 16V 75 CP
Acest motor de 1 149cm3 dezvolta o putere de 55 kW (75 CP). Oferind prestatii bune atat in ciclu urban, cat si la drum lung, propulsorul consuma in medie doar 5.9l/100 km si emite 137g de CO2. Motorul 1.2 16V 75 CP va fi disponibil si intr-o versiune GPL pentru modelul Dacia Logan. Aceasta versiune propune un cost de utilizare si mai mic si un nivel al emisiilor reduse.
  • Diesel: dCi 75 CP si 90 CP
Recunoscut pentru performantele, fiabilitatea si impactul sau redus asupra mediului inconjurator, motorul 1.5 dCi este disponibil in versiunea 55 kW (75 CP) si 66 kW (90 CP). Oferind un cuplu in crestere cu 20Nm, adica 200Nm la 1750 rot/min pentru versiunea 75 CP si 220 Nm la 1750 rot/min pentru versiunea 90 CP, motorul 1.5 dCi este energic inca de la turatii joase si asigura reprize si acceleratii optime. In plus, motorul se dovedeste a fi unul dintre cele mai economice din segment: 3,9 l/100 km, adica 103 g/km de CO2 in ciclu mixt,. Datorita impactului redus asupra mediului inconjurator, cele doua motoare beneficiaza de semnatura Dacia eco2.

Salonul Auto de la Paris 2012: Debut pentru noile Dacia Logan, Sandero si Sandero Stepway

Motorizarile noii Dacia Sandero Stepway : TCe 90 si dCi 90

Echipata cu propulsorul TCe 90, noua Sandero Stepway afiseaza un consum optim de carburant si emisii reduse de CO2. In echiparea Diesel, motorul dCi 90 primeste semnatura Dacia eco2, care reflecta consumul redus si nivelul scazut al emisiilor de CO2 : 4,0 l/100 km (adica 105g/km de CO2) in ciclu mixt.

Salonul Auto de la Paris 2012: Debut pentru noile Dacia Logan, Sandero si Sandero Stepway

Echipamente noi pentru un plus de confort
Respectand filozofia Dacia, gama de echipamente evolueaza in functie de versiune, pentru a raspunde astfel asteptarilor clientilor.
  • Dacia Plug&Radio
Noile modele Logan, Sandero si Sandero Stepway ofera o adevarata solutie multimedia, Dacia Plug&Radio. Aceasta cuprinde un radio cu un ecran 2DIN si un CD MP3. Echipamentul este completat de tehnologia Bluetooth(r), de prizele USB si jack disponibile pe fatada radio-ului precum si de satelit de comanda pe volan. Tehnologia Bluetooth(r) permite lansarea unui apel telefonic handsfree cu sincronizarea carnetului de adrese si a listei de apeluri, precum si ascultarea in audio streaming a fisierelor muzicale de pe suporturi externe.
  • Sistem multimedia MEDIA NAV
Inaugurat deja pe modelele Dacia Lodgy si Dokker, sistemul MEDIA NAV este disponibil pe cele trei noi modele. Perfect integrat in fatada centrala a plansei de bord, el dispune de un ecran tactil a carui utilizare este simpla si intuitiva. MEDIA NAV cuprinde un sistem de navigatie integrat si radio cu conexiune Bluetooth(r) si audio streaming. Toate functiile pot fi accesate prin intermediul ecranului tactil de 7" (18 cm). Pagina de Meniu asigura accesul usor la diferitele functii MEDIA NAV. In plus, prizele USB si jack, cu acces usor, permit conectarea unor suporturi externe pentru ascultarea fisierelor muzicale, fie utilizand comenzile tactile de pe ecran, fie satelitul de comanda de pe volan.

Ecranul de navigatie, tactil si intuitiv, dispune de un afisaj 2D sau Birdview (3D). Baza de date poate fi completata de clienti atat cu ajutorul unui suport de memorie extern, cat si prin accesarea site-ului Dacia Naviextra.

Salonul Auto de la Paris 2012: Debut pentru noile Dacia Logan, Sandero si Sandero Stepway

  • Regulator/ Limitator de viteza si asistenta la parcarea cu spatele
Regulatorul/ Limitatorul de viteza, noutate in gama Dacia, va fi disponibil, in functie de versiune, pe noile Logan si Sandero. Asistenta la parcarea cu spatele este si ea disponibila in functie de nivelul de echipare.
  • Siguranta pasiva
Pentru a garanta o maxima protectie pentru pasageri, noile Dacia Logan, Sandero si Sandero Stepway au beneficiat de experienta in materie a inginerilor Renault. Centurile de siguranta sunt echipate cu limitator de efort calibrate pentru a proteja toracele in caz de soc. Cele trei modele dispun de puncte de fixare Isofix pentru cele doua locuri laterale din spate, care asigura atasarea in deplina siguranta a scaunelor pentru copii. Inca de la primul nivel de echipare, vehiculele dispun in serie de 4 airbag-uri frontale si laterale pentru sofer si pasager, faruri de zi, ABS si AFU, precum si ESP.
  • O gama larga de accesorii
Pentru personalizarea modelelor, Dacia propune o paleta larga de accesorii practice in viata de zi cu zi, precum baghetele laterale de protectie, covorasele de interior sau plasele de fixare pentru portbagaj. La acestea se adauga portbagajul de pavilion, un sistem de fixare a schiurilor, un sistem de remorcare, un dispozitiv de fixare a bicicletei sau o cutie frigorifica, toate ideale pentru deplasarile de vacanta. In plus, clientii isi pot personaliza vehiculul datorita jantelor exclusive, stripping-urilor sau ornamentelor pentru proiectoarele de ceata.

Salonul Auto de la Paris 2012: Debut pentru noile Dacia Logan, Sandero si Sandero Stepway

Un raport pret/ spatiu interior/ prestatii fara egal
Noile modele Dacia ofera, la fel ca predecesoarele lor, un raport pret/ spatiu interior/ prestatii fara egal.
  • Un spatiu interior si un portbagaj generoase
Cele trei modele afiseaza dimensiuni interioare si exterioare specifice categoriei superioare. In spate, latimea la nivelul umerilor, de 1436 mm pentru noua Sandero, asigura spatiu suficient pentru 3 adulti sau instalarea a 3 scaune pentru copii.
Volumul portbagajului, de pana la 510 dm3 pentru noul Logan, ramane imbatabil, daca luam in considerare pretul si dimensiunile compacte ale vehiculului. Bancheta spate, rabatabila in proportie de 1/3 - 2/3, confera modelului o dimensiune practica apreciata de utilizatori.

Amenajarea interiorului a fost imbunatatita pentru a oferi mai multe spatii de depozitare, inclusiv unul dispus in zona centrala; spatiile prevazute in portierele fata si spate ofera suficient loc pentru o sticla de 1,5l si, respectiv, 0,5l.

Salonul Auto de la Paris 2012: Debut pentru noile Dacia Logan, Sandero si Sandero Stepway

  • Eficienta si confort la drum
Asemenea celorlalte modele ale gamei Dacia, noile Logan, Sandero si Sandero Stepway beneficiaza de o garda la sol care le permite sa abordeze cele mai variate tipuri de sosele. Cele trei modele sunt prevazute cu protectii sub caroserie care le permit sa ruleze pe toate categoriile de drumuri. Nivelul de zgomot perceput la interior a fost diminuat datorita unei mai bune insonorizari a compartimentului motor si a reducerii zgomotelor aerodinamice.

Salonul Auto de la Paris 2012: Debut pentru noile Dacia Logan, Sandero si Sandero Stepway

In curand, imagini reale, de la Salonul Auto de la Paris, cu noile modele Dacia Logan, Sandero si Sandero Stepway.


Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (45) Poze Noile Dacia Logan, Sandero si Sandero Stepway
mai multe