Salonul Auto de la Paris 2012: Premiera mondiala pentru noul Opel ADAM

Salonul Auto de la Paris 2012: Premiera mondiala pentru noul Opel ADAM
Avand o lungime de aproape 3,7 metri, noul Opel Adamn este un model cu trei usi agil si original, perfect pentru mediul urban, cu o dinamica de conducere adecvata si pentru zonele extra-urbane. La interior, automobilul german poate gazdui pana la patru persoane, care se vor bucura de o atmosfera specifica autovehiculelor din clasa premium si de un spatiu generos, neobisnuit pentru un autovehicul de dimensiuni mici.
Distribuie pe Facebook
Distractiv si pe strazile din oras, si pe drumurile de tara Cu o gama de trei motoare eficiente si un sasiu orientat spre o dinamica de conducere agila, modelul Opel ADAM se simte acasa nu numai in oras, ci si pe drumurile de tara.
Opel ADAM va fi disponibil initial cu trei motoare pe benzina (de 1,2 litri si 51 kW/70 cp, 1,4 litri si 64 kW/87 cp si 1,4 litri si 74kW/100 cp) combinate cu o transmisie manuala cu cinci trepte de viteza, permitand atingerea unei viteze maxime de 185 km/h. Toate sistemele de propulsie sunt disponibile cu pachetul ecoFLEX, inclusiv sistemul Start/Stop ce permite reducerea consumului de carburant. Consumul de carburant este redus pana la 5 litri/100 km, iar emisiile de CO2 pana la 118 g/km, modelul ADAM fiind astfel un autovehicul de oras eficient si economic.

Salonul Auto de la Paris 2012: Premiera mondiala pentru noul Opel ADAM

Opel ADAM va fi disponibil ulterior cu un motor pe benzina cu cilindree redusa, dintr-o generatie complet noua, cu sistem de injectie directa si supraalimentare, pentru eficienta si performanta si mai sporite. Noul motor va fi combinat cu o generatie complet noua a transmisiei manuale cu sase trepte de viteza.

ADAM beneficiaza de un sasiu agil si stabil, cu un ampatament compact de 2311 mm. Acesta este combinat cu un ecartament surprinzator de mare de 1485 mm in fata si 1478 in spate, ceea ce ii confera modelului ADAM o postura solida pe sosea si ii asigura o stabilitate excelenta. Pe puntea fata a fost montata o suspensie MacPherson. Puntea spate prezinta o suspensie cu arbore compus si bara de torsiune. Jantele pot avea dimensiuni intre 15 si 18 inch, iar autovehiculele echipate cu jante de 17 sau 18 inch sunt echipate standard cu un sasiu Sport si un sistem de directie cu reactii prompte.

Salonul Auto de la Paris 2012: Premiera mondiala pentru noul Opel ADAM

Sasiul Sport poate fi comandat si pentru modelele ADAM echipate cu jante de 16 inch. Servodirectia (EPS) din dotarea modelului ADAM include un mod CITY special care, printr-o apasare de buton, sporeste gradul de asistare a directiei la viteze scazute - o functie deosebit de utila in special la efectuarea manevrelor. Complexul sistem ESP de ultima generatie este inclus in dotarea standard a tuturor modelelor ADAM, fiind completat de o varietate de functii secundare utile, cum ar fi sistemul de asistenta la pornirea in rampa.

Opel ADAM este echipat cu a doua generatie a sistemului de asistenta la parcare, care identifica locurile de parcare si parcheaza automat autovehiculul, consolidand vocatia urbana a acestuia.

Salonul Auto de la Paris 2012: Premiera mondiala pentru noul Opel ADAM

Design exterior indraznet cu o silueta iconica si elemente premium la interior
ADAM aduce in modernul segment A filosofia de design premiata a marcii Opel: "maiestria sculpturala intalneste precizia germana". Si, spre deosebire de alte modele concurente, Opel ADAM este cu adevarat inovator si sfideaza tendinta retro cu un aspect indraznet, modern si original.

Acoperisul "plutitor" remarcabil si unic al modelului ADAM, care contrasteaza vizual cu caroseria, aduce o combinatie unica din doua nuante. Spre deosebire de majoritatea autovehiculelor, emblema autovehiculului este amplasata pe montantul spate, la capatul ornamentului cromat specific Opel, conferind autovehiculului un aspect unic. Modelul ADAM etaleaza in grila lata a radiatorului noua bara cromata in forma de aripa, cu emblema Opel in relief, lansata odata cu noua gama de autovehicule Astra.

Salonul Auto de la Paris 2012: Premiera mondiala pentru noul Opel ADAM

In partile laterale, elemente de design sculptate, caracteristice pentru Opel, precum motivul taisului in partea inferioara a portierei si "unda de soc" din jurul manerelor portierelor fac trimitere la modelul GTC Astra. Farurile includ lumini diurne (DRL) in forma de aripa, specifice, de asemenea, marcii Opel. Atat farurile, cat si luminile spate sunt prevazute cu tehnologia LED de ultima generatie, care economiseste energie - o premiera in segmentul A.

Designul interior al modelului ADAM corespunde aspectului exterior: eleganta si ambianta premium intr-un habitaclu extrem de spatios pentru un autovehicul de dimensiuni mici. Cu suprafete sculptate si armonioase si linii fluide elegante, similare cu cele ale modelelor inrudite Astra, Meriva si Insignia, Opel ADAM desavarseste promisiunea marcii Opel in cea mai recenta si mai mica varianta a sa. Noile instrumente rotunde, in forma de cronograf si comutatoarele cromate tesite, regasite exclusiv la modelul ADAM, ii confera acestuia o aura de precizie sportiva.

Salonul Auto de la Paris 2012: Premiera mondiala pentru noul Opel ADAM

Pur si simplu unic - practic nu exista doua autovehicule ADAM care sa arate la fel
Se asteapta ca noul Opel ADAM sa atraga multe priviri in cadrul Salonului Auto de la Paris, si nu doar datorita designului sau inconfundabil ci, intr-o mai mare masura, datorita optiunilor practic nelimitate de personalizare. Datorita unei game largi de vopsele, unei selectii extinse de modele de jante si multor optiuni de echipare la interior, inclusiv diferite panouri decorative, pachete de iluminare ambientala si o gama larga de capitonaje, modelul ADAM este noul campion al marcii Opel in materie de personalizare. Asadar, nu sunt doua autovehicule ADAM care sa arate la fel, fiecare autovehicul este pur si simplu unic.
In loc sa ofere o ierarhie conventionala de niveluri de echipare, modelul ADAM deschide noi posibilitati cu 3 "stari de spirit" diferite de individualizare. Acestea pregatesc terenul pentru primul nivel de individualizare: ADAM JAM este indraznet si original, adresandu-se tuturor clientilor foarte la moda; ADAM GLAM este elegant si stilat, adresandu-se persoanelor cu gusturi rafinate; iar ADAM SLAM are un aspect masculin, sportiv si urban. In ceea ce priveste urmatorul nivel de personalizare, posesorii pot alege intre 3 pachete de dotari pentru fiecare dintre cele 3 lumi de echipare: asadar, ADAM JAM, ADAM GLAM si ADAM SLAM pot fi evidentiate si personalizate suplimentar conform gusturilor individuale cu pachetul alb-negru "Two Tone", pachetul viu colorat "Twisted" sau cu pachetul indraznet "Extreme".

Salonul Auto de la Paris 2012: Premiera mondiala pentru noul Opel ADAM

La exterior, clientii pot alege deja dintr-o paleta de 12 culori pentru caroserie, ale caror denumiri evoca referinte culturale pe care cinefilii le vor recunoaste imediat - precum "I'll be Black", "Papa don't Peach", "Purple Fiction", "James Blonde", "Saturday White Fever" si "Buzz Lightgreen". Pentru fiecare culoare de caroserie exista o cheie personalizata asortata. Asa incat, dupa ce iti parcheaza modelul ADAM, utilizatorul pastreaza cu el o parte personalizata a masinii.
Acoperisul modelului ADAM poate avea si aceeasi culoare ca si caroseria. Cu toate acestea, pentru a crea un efect mai contrastant, exista trei culori de acoperis care pot fi combinate cu orice culoare de caroserie: culoarea "I'll be black" lucioasa, culoarea "White my Fire" crem deschis si culoarea "Men in Brown" inchisa si intensa. Modelul poate fi personalizat suplimentar prin trei pachete diferite de decorare pentru exterior (ADAM JAM Splat, ADAM GLAM Fly si ADAM SLAM Stripes), care sunt aplicate pe oglinzi si pe alte parti alte autovehiculului, de exemplu, pe partile laterale si in spate.

Salonul Auto de la Paris 2012: Premiera mondiala pentru noul Opel ADAM

Opel ADAM ofera in total 31 de modele de design si culori diferite pentru jante, cu dimensiuni de la 15" pana la 18". Chiar si dupa ce clientul a intrat in posesia autovehiculului ADAM, unele jante de 18" cu cleme colorate complet noi pot fi personalizate si mai mult. Seturi diferite de cleme colorate pot fi aplicate usor pe cele cinci spite ale jantei. Culorile pot fi combinate individual in functie de gusturile personale. Niciun alt autovehicul nu mai ofera astfel de insertii pentru jante.
Ambiante unice si proaspete la interior cu decor cu iluminare de fundal
Si pentru interior exista numeroase posibilitati de personalizare, incepand cu panourile decorative de pe plansa de bord si portierele care pot fi comandate in culori diferite, 6 folii colorate si 2 folii cu iluminare de fundal. Pot fi comandate separat panouri noi de schimb, pentru ca autovehiculul sa poata fi personalizat si modelat constant, in functie de gusturile schimbatoare ale proprietarului - sau ale diferitilor proprietari. Doua dintre aceste decoruri poate fi prevazut cu iluminare de fundal cu LED-uri, creand o lumina blanda, vie, absolut unica in industria auto.

Salonul Auto de la Paris 2012: Premiera mondiala pentru noul Opel ADAM

Acest element de design exclusivist este combinat cu un pachet de iluminare ambientala, care acopera buzunarele portierelor, consola centrala si zona pentru picioare. Ca parte din acest pachet de iluminare ambientala, cu o simpla atingere de buton se pot selecta 7 nuante de lumina diferite pentru a da tonul la interior, fapt care subliniaza din nou posibilitatile bogate si inegalabile de personalizare.
La interior, plafonul poate fi, de asemenea, personalizat pentru a se plia pe toate gusturile, de la trapa de mari dimensiuni, care inunda autovehiculul ADAM cu lumina naturala, pana la capitonajul sideral, iluminat de o retea de peste 60 de LED-uri, creand impresia unui cer instelat. In plus, pot fi comandate si trei modele diferite de capitonaj cu urmatoarele motive imprimate: nori, frunze de toamna sau tabla de sah.

Salonul Auto de la Paris 2012: Premiera mondiala pentru noul Opel ADAM

Pachetele creative ii confera modelului Opel ADAM un plus de atractivitate
Pe langa varietatea bogata de optiuni de decor si culori, exista si alte 6 pachete diferite, care ii asigura modelului ADAM tehnologii si detalii vizuale suplimentare.
Cei care doresc sa creeze un model ADAM si mai sportiv, pot opta pentru pachetul OPC Line ce ofera bare de protectie si spoilere cu un design mai incisiv. Persoanele care doresc sa sporeasca vizibilitatea, pot comanda pachetul Sight & Light care include dotari de siguranta, precum stergatoarele cu senzori de ploaie.
Clientii care doresc sa-si pregateasca autovehiculele ADAM pentru iarna, pot opta pentru pachetul Winter care include incalzirea scaunelor din fata si volanul incalzit - o alta caracteristica unica in acest segment, pe care multi clienti o vor aprecia.

Salonul Auto de la Paris 2012: Premiera mondiala pentru noul Opel ADAM

Salonul Auto de la Paris 2012: Premiera mondiala pentru noul Opel ADAM


Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (16) Poze Salonul Auto de la Paris 2012: Opel ADAM
mai multe