Salonul Auto de la Paris 2014: Dacia prezinta Lodgy si Dokker Stepway

Salonul Auto de la Paris 2014: Dacia prezinta Lodgy si Dokker Stepway
  • Stepway este acum o echipare disponibila pe 3 modele
  • Cele doua masini primesc imbunatatiri pentru functionare in natura
  • Garda la sol nu este ridicata ca la Sandero Stepway
Distribuie pe Facebook

La Paris, Dacia prezinta doua masini noi. Nicidecum Duster Pick-up care se pare ca va fi pastrat pentru lansarea de dincolo de ocean din Brazilia, ci doua automobile... putin asteptate. E vorba de Lodgy Stepway si Dokker Stepway.

Cele mai noi membre ale familiei Dacia, Lodgy si Dokker, au primit pentru lansarea oficiala de la Paris echiparile Stepway. Aceasta se regasea pana acum numai pe Sandero, micul suc-compact romanesc avand imaginea unui crossover capabil sa mearga in teren accidentat. Chiar daca nu vorbim de modificari mecanice, noile masini au primit insa un pachet bogat de accesorii estetice si vizuale.

Gama Stepway numara acum 3 modele in total. Dokker si Lodgy au primit numeroase elemente de design, printre care remarcam barele de protectie fata si spate in culoarea caroseriei, scuturile fata si spate cromate, proiectoarele de ceata cu ornamente satinate, pasajele rotilor cu protectii, praguri laterale negre, ornamente de design Dark Metal pentru barele de pe plafon, oglinzi laterale si jante din aluminiu. In plus, Dacia Lodgy Stepway, un monovolum cu 5 sau 7 locuri, se mai bucura si de un calandru si un bandou superior de culoare neagra.

Dacia Lodgy Stepway 2015

Cele doua masini care isi vor face debutul oficial in standul Dacia luna viitoare sunt disponibile in 5 nuante de caroserie, inclusiv noul Bleu Azurite. Numele Stepway este scris pe portierele din fata ca privitorii sa recunoasca mai usor modelul exclusivist.

La interior, ambele automobile dispun de o tapiterie specifica cu borderii si cusaturi de culoare albastra, ceasuri de bord si prize de aer cu contur albastru, iar pe partea de echipare regasim cele mai performante sisteme consacrate deja la Dacia: sistemul MEDIA NAV, clima manuala, pilot automat si limitator de viteza, senzori de parcare spate.

Dacia Lodgy Stepway 2015

Pe partea de motorizari, Lodgy Stepway este disponibil cu doua motoare pe benzina 1.6 MPI de 85 cp sau 1.2 TCe de 115 cp, ambele cuplate la o cutie manuala cu 5 rapoarte, in timp ce exista o versiune diesel de 1.5 dCi care ofera fie 90, fie 110 cp. Dokker are si el aceleasi motor TCe de 115 cp pe benzina si doua variante pe motorina de 75 si 90 cp, din acelasi motor 1.5 dCi care promite un consum mixt de numati 4.5 l/100 km.

Vestea ca Dacia vine cu ceva nou in 2014 ne-a bucurat. Insa versiunea Stepway a avut mai mult succes din pacate in alte tari, nu in Romania. Poate ca acum, de cand gama aceasta speciala, destinata tinerilor si iubitorilor de aventura s-a imbogatit, poate vom vedea pe strazi mai multe exemplare care poarta semnatura Stepway.

Dacia Lodgy Stepway 2015

Dacia Lodgy Stepway 2015

Dacia Lodgy Stepway 2015

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Dacia Lodgy Stepway 2015
mai multe