SEAT Leon Cupra: Noi cadre cu cel mai rapid SEAT de serie din istorie

SEAT Leon Cupra: Noi cadre cu cel mai rapid SEAT de serie din istorie
  • SEAT a publicat noi fotografii oficiale cu noua generatie Leon Cupra
  • Hot-hatch-ul spaniol este disponibil in doua versiune de putere
  • Debutul sau public va avea loc luna viitoare, la Salonul Auto de la Geneva
Distribuie pe Facebook

Pana la 280 cai putere si numai 5.7 secunde pentru sprintul 0 - 100 km/h. Cu astfel de cifre intiparite in fisa cu specificatii tehnice, cea mai noua generatie a hot-hatch-ului SEAT Leon Cupra este si cea mai impresionanta dintre toate.

Geneva Motor Show 2014 se anunta un adevarat festin pentru iubitorii de modele de inalta performanta, cea de-a 84-a editie a legendarului salon auto elvetian urmand a gazdui in perioada 6 - 16 martie numeroase astfel de automobile, printre acestea numarandu-se si urmatoarea generatie a hot-hatch-ului SEAT Leon Cupra.

Seat Leon Cupra - Galerie Foto

Seat Leon Cupra - Galerie Foto

O generatie mult mai impresionanta ca toate cele lansate pana acum, capabila sa ofere pana la 280 cai putere si 350 Newton-Metri multumita propulsorului turbo de doi litri ascuns sub capota. De asemenea, ibericul se mai poate lauda cu prezenta in cadrul fisei sale cu specificatii tehnice si a unei transmisii automate cu dublu ambreiaj, respectiv a unui diferential blocabil pentru puntea fata, toate acestea traducandu-se printr-o acceleratie de la 0 la 100 km/h in numai 5.7 secunde.

Dar performanta in linie dreapta nu reprezinta singurul atu al noului SEAT Leon Cupra, urmatoarea generatie a hot-hatch-ului spaniol promitand sa se descurce mai mult decat onorabil si chiar in curbe, automobilul iberic fiind inzestrat in acest sens cu sistemul DCC (dynamic chassis control) - asta pe langa diferentialul fata mai sus mentionat, oferit in compania unor sisteme precum ESP sau EDS.

Seat Leon Cupra - Galerie Foto

Seat Leon Cupra - Galerie Foto

In ceea ce priveste aspectul vizual, noul Seat Leon Cupra iese in evidenta printr-un plus de agresivitate comparativ cu modelul standard, aceasta situatie datorandu-se in special prizelor de aer supradimensionate cu care a fost inzestrata partea frontala. De asemenea, cu cateva atingeri speciale ne intalnim si la nivelul partii posterioare - difuzorul de aer atasat spoilerului si eleronul pentru plafon special proiectat fiind dintre cele mai reprezentative, lista cu detalii exterioare sinonime cu sportivitatea incheindu-se in cele din urma cu jantele in doua culori, cu design in cinci spite.

Urmatoarea generatie a hot-hatch-ului spaniol va fi disponibila la vanzare in doua versiuni de caroserie, atat cu trei usi, cat si cu cinci portiere. Mai mult de-atat, viitorii cumparatori vor avea la dispozitie doua optiuni diferite si atunci cand vine vorba de puterea maxima, producatorul iberic de automobile oferind clientilor si o varianta SEAT Leon Cupra cu doar 265 CP sub capota, care accelereaza de la 0 la 100 km/h in 5.8 secunde atunci cand este echipata cu transmisia DSG.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (42) Poze Seat Leon Cupra - Galerie Foto
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 17 Februarie 2014