Sedanul momentului mai are putin si ajunge in Romania. Uite cat va costa noul BMW Seria 5 la noi in tara

Sedanul momentului mai are putin si ajunge in Romania. Uite cat va costa noul BMW Seria 5 la noi in tara
  • BMW a publicat preturile pentru noua Serie 5 in majoritatea pietelor din Europa
  • In Romania, sedan-ul german vine cu o gama larga de motorizari
  • La noi in tara, noua generatie a Seriei 5 pleaca de la 50.590 de euro
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile a publicat preturile noii Serii 5 pentru majoritatea pietelor din Europa, implicit si pentru Romania. La noi in tara, sedan-ul bavarez vine cu o gama larga de motorizari si este pregatit sa satisfaca o arie larga de preferinte.

BMW a lansat cu surle si trambite noua generatie a Seriei 5 la doar cateva saptamani dupa Salonul Auto de la Paris, acolo unde majoritatea celor prezenti se asteptau sa vada in premiera sedanul bavarezilor.

Modificarile alese de bavarezi pentru noua Serie 5 au starnit nenumarate discutii, in special datorita design-ului apropiat de Seria 7, insa in ciuda acestora au fost si clienti care si-au exprimat nerabdarea ca acest model sa ajunga in showroom-uri.

In acest context, BMW a publicat astazi preturile noului sedan pentru majoritatea pietelor din Europa, implicit si pentru tara noastra. Aici, Seria 5 pariaza pe diversitate, si ofera in primul rand o gama larga de motorizari, dar si foarte multe dotari oferite in configuratia standard.

Astfel, romanii vor avea la dispozitie aer conditionat automat, lumini LED posterioare, monitorizare presiune in pneuri, volan sport imbracat in piele, jatne de 17 inch, sistem de spalare a farurilor, sistem multimedia Professional, oglinzi exterioare cu functie antiorbire, sistem de alarma si senzori de parcare fata si spate.

Mai mult decat atat, echiparea standard poate fi completata de doua linii estetice diferite, cunoscute sub denumirea Sport Line si Luxury Line. Acestora le se alatura inca doua pachete, Innovation si M Sport, care aduc fie mai multa tehnologie, fie noi elemente de design si mecanice, caracteristice gamei sportive M.

In ceea ce priveste propulsoarele, noul BMW Seria 5 debuteaza cu versiunea entry-level 520d, care vine optional alaturi de tractiunea integrala xDrive si transmisia automata. Motorul dezvolta 190 de cai putere, un cuplu de 400 Nm, si datorita consumului mediu declarat de 4.2 litri/ 100 de km, se adreseaza celor care vor o masina in primul rand economica.

Acest agregat diesel este urmat in gama de versiunea 530d, care propune 265 de cai putere si 620 Nm cuplu, si care s-ar putea sa fie pe placul clientilor care prefera ceva mai multa putere decat varianta standard. Aceasta este disponibila in standard cu cutie automata si optional cu xDrive.

Cei care prefera motoarele pe benzina, vor avea de ales pentru inceput versiunea 530i, disponibila cu acelasi tip de transmisie si de tractiune ca si cele de dinainte. Acesta dezvolta 252 de cai putere si 350 Nm cuplu, iar acceleratia de la 0 la 100 de km/h se face in doar 6.2 secunde.

In partea superioara a gamei de motorizari regasim versiunea 540i, capabila de 340 de cai putere si de un sprint de la 0 la 100 de km/h in 5.1 secunde. Incepand cu 2017, acesteia i se va adauga si varful de gama, reprezentat de M550i xDrive, echipat cu un motor de 4.4 litri, si care va oferi 462 de cai putere si 650 Nm cuplu.

Romanii care prefera o masina hibrida, vor putea alege versiunea 530e iPerformance, care vine cu 252 de cai putere si 420 Nm cuplu. Autonomia pur electrica va fi de 45 de kilometri, iar consumul mediu de doar 2.0 litri/ 100 de km.

Pretul de pornire al noului BMW Seria 5 in Romania este de 50.590 de euro pentru versiunea entry-level 520d, si 57.825 euro pentru varianta 530i. Cei care vor opta pentru ceva mai multa putere, implicit pentru 530d sau 540i, vor trebui sa scoata din buzunare intre 62.265 si 65.865 de euro.

Distribuie pe Facebook
mai multe