Special 8 Martie: Top 10 masini pe care vor sa le conduca femeile in Romania

Special 8 Martie: Top 10 masini pe care vor sa le conduca femeile in Romania
Am selectat cele mai importante modele de pe piata din Romania cu o clientela majoritar feminina, si le-am rugat pe niste domnisoare, de ziua lor, sa ne spuna pe care dintre acestea si-ar dori sa le conduca. Iata alegerile femeilor din Romania, in materie de autoturisme.
Distribuie pe Facebook

10. BMW X1

Masini dorite de femeiUn SUV de mici dimensiuni pe care femeile responsabile, dar si cele cu bani mai multi, si l-ar achizitiona este BMW X1. Masina are un pret de pornire de 28.334 Euro cu TVA pentru versiunea cea mai slaba, dotata numai cu tractiune spate (propulsie). Insa un X1 xDrive incepe de la 32.116 Euro cu o motorizare diesel de 1.8 litri si 143 cp. Masina este preferata femeilor care au copii, dar si a celor care lucreaza intr-un mediu de afaceri in care conteaza atitudinea si prezentarea. Nicio femeie singura, cu varsta de pana la 25 de ani, intrebata de noi, nu a spus ca isi doreste sa conduca un X1.

9. Volkswagen up!

Masini dorite de femeiMasina din gama mini de la Volkswagen, noul up!, este alegerea femeilor de la producatorul german. Si asta pentru ca are un pret accesibil, dar si motorizari economice, iar spatiul interior este mai mare decat lasa sa se vada la prima vedere exteriorul compact. Un up! in 3 portiere incepe de la 8.487 Euro cu TVA pentru o motorizare 1.0 de 60 cp pe benzina, iar unul cu 5 portiere de la 8.839 Euro. Cine vrea sa fie si ECO, isi poate cumpara un e-up!, dar a carui pret este in jur de 20.000 de Euro. Acest model a fost preferat de fetele tinere care au un job in oras si prefera sa gaseasca usor un loc de parcare.

8. Audi A1

Masini dorite de femeiSingurul Audi din top este si cel mai mic din oferta nemtilor. A1 are un pret destul de mare pentru segmentul in care intra, iar femeile care il prefera sunt cele cu un salariu mai generos. Audi A1 este dorita de femeile singure sau casatorite dar fara copii, in special de cele care iubesc sportul sau viteza. Se pare ca aspectul lui A1 inspira sportivitate si agresivitate, chiar daca cele mai slabe motorizari incep de la numai 86 cp. Cert este ca soferitele de A1 sunt mai nonconformiste si iubitoare de sporturi extreme, care vor sa-si petreaca vacanta de vara cu prietenele la Vama Veche, nu la Mamaia. Un A1 in 3 usi incepe de la 17.408 Euro, iar unul Sportback cu 5 portiere de la 17.902 Euro in Romania.

7. Nissan Juke

Masini dorite de femeiUrmatorul SUV de oras din topul nostru este Nissan Juke, un crossover care a uimit intreaga opinie publica prin aspectul sau indraznet. De fapt, chiar designul exterior este cel care i-a adus multe voturi. Daca intrebi un sofer de sex masculin ce parere are despre Juke, va stramba putin din nas. In schimb, femeile se pare ca iubesc aspectul sau de jucarie sau mascota din Angry Birds. Juke este preferat de fetele tinere fara copii, iubitoare de distractie si plimbari prin statiuni mai scumpe. Nissan Juke este o masina de imagine care transmite tinerete si nebunie, motiv pentru care fetele de 18-20 de ani reprezinta chiar majoritatea clientelei. Un Juke incepe de la 15.490 Euro, dar unul cu tractiune integrala are un pret de 24.490 Euro, in echiparea cu motorul 1.6 DIG-T N-Tec de 190 cp si cutie CVT.

6. Alfa Romeo Mito

Masini dorite de femeiTot o masina ce respecta principalul criteriu in alegerea unui automobil de catre femei, adica designul atragator, este si Alfa Romeo MiTo. Acest model este printre putinele pe care Alfa le mai comercializeaza in Romania, avand o clientela exclusiv feminina. MiTo, la fel ca oricare Alfa, arata senzational, este poate cea mai frumoasa masina din topul nostru. Insa marca se confrunta cu multe probleme legate de fiabilitate si imagine, motiv pentru care femeile isi doresc un MiTo, insa nu au si sustinerea din partea partenerului. O Alfa Romeo MiTo incepe de la 15.800 de Euro pentru o motorizare pe benzina de 78 cp, in timp ce versiunea de varf, cu motorul 1.4T M-Air de 135 cp si echipare Distinctive, ajunge si la 21.900 de Euro. Un pret destul de mare, pentru o masina asa de mica. De altfel, si pretul este cel care trage in jos marca italiana.

5. Opel Adam

Masini dorite de femeiRivalul direct realizat de Opel pentru Fiat 500 se numeste Adam. Din pacate, nu se poate ridica inca la nivelul concurentei italienesti, insa micul Adam incepe sa prinda din ce in ce mai mult teren. Femeile si-ar cumpara Adam pentru ca are un design dragut si un pret accesibil, iar posibilitatile de personalizare sunt foarte multe. Un Opel Adam incepe de la 12.200 de Euro pentru o motorizare de 70 cp si echipare Jam, dar poate ajunge si la 14.200 de Euro pentru echiparea Slam cu motor 1.4 de 100 cp. In cazul lui Adam, pretul accesibil este principalul motiv pentru care are succesu in randul femeilor.

4. Ford Fiesta

Masini dorite de femeiNoua generatie de Ford Fiesta, cu designul sau indraznet cu grila mare si forme atragatoare se pare ca este pe placul femeilor de toate felurile. Noul Fiesta este preferat de femeile singure, dar si de cele cu copii. Si asta pentru ca in versiunea de 5 portiere, masina permite montarea unui scaun de copil pe bancheta din spate fara probleme, iar portbagajul ofera loc suficient pentru un carucior si cumparaturi. Unde mai punem ca masina are 5 stele la testele Euro NCAP? Un Fiesta in 3 usi incepe de la 11.400 de Euro cu motorizare de 60 cp, iar versiunea cu 5 usi de la 11.900 de Euro.

3. Range Rover Evoque

Masini dorite de femeiSingurul SUV realizat impreuna cu o femeie, Victoria Beckham, nu putea lipsi din top. O masina gandita de femei, pentru femei. Indiferent daca isi permit sau nu, majoritatea fetelor intervievate de noi au spus la unison ca si-ar cumpara oricand un Evoque. Masina inspira eleganta, trend si modernism, dar si spatialitate sau siguranta. Cert este ca Range Rover Evoque este o masina atragatoare, cu un design caruia ii vor trebui multi ani ca sa devina demodat. Femeile adora acest SUV si pentru ca este destul de compact, incat sa-si permita sa-ti faci treaba in mediul urban fara probleme. Insa locul 3 din topul nostru are o problema: pretul de achizitie. Un Evoque incepe de la 36.456 Euro cu TVA pentru o motorizare de 150 cp si tractiune fata, si poate ajunge in versiunea de top, fara alte dotari optionale bifate din lista, chiar si la 75.000 de Euro pentru versiunea Caesar Edition cu motorizare de 240 cp si tractiune integrala.

2. MINI 2014

Masini dorite de femeiMINI nu putea lipsi din top, fiind o masina de imagine apreciata atat de femei, cat si de barbati. Insa femeile au o slabiciune pentru acest model din toate timpurile, MINI-urile fiind preferate de ele in diverse variante de caroserie: cabrio, coupe sau hatchback. Noua generatie de MINI este si ea preferata de femeie. Ba chiar scorul final a fost destul de strans, dovedind ca MINI este in continuare o marca ce se gandeste mult la soferite. Femeile si-ar cumpara un MINI daca sunt singure si fara copii. Si-ar cumpara un MINI pentru ca arata extrem de bine si pentru ca li se pare sportiv si usor de condus. Pretul, nu este nici el unul mic: masina incepe de la 20.274 Euro pentru versiunea pe motorina de 95 cp.

1. Fiat 500

Masini dorite de femeiAsa cum era de asteptat, femeile continua sa iubeasca micul Fiat 500 caruia i-au facut de-a lungul vremii reclama femei superbe precum Jennifer Lopez sau Catrinel Menghia. Majoritatea femeilor fara copii si-ar cumpara un Fiat 500 ca prima lor masina, imediat cum implinesc 18 ani. Acest model care a facut istorie si a reinventat clasa mini ocupa in continuare prima pozitie in alegerea sexului frumos. Si asta pentru ca forma care se pastreaza de multi ani ramane la fel de atragatoare si simpatica ca in prima zi. Mai mult, posibilitatile de personalizare si zecile de editii speciale, combinatii de culori exterioare si interioare, fac din Fiat 500 un mijloc prin care un client de sex feminin isi poate exprima personalitatea cel mai bine. In plus, nici pretul nu este unul foarte mare: un Fiat 500 incepe de la 11.600 Euro cu motorizarea 1.2 de 69 cp, iar versiunea Lounge de 95 cp ajunge la 15.000 de Euro. Oricum, e clar ca atunci cand vei observa in trafic un Fiat 500, sansele de a vedea la volan o femeie sunt... maxime.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze Masini dorite de femei
mai multe