Surprize pentru Dodge Challenger Hellcat: nu respecta normele de poluare

Surprize pentru Dodge Challenger Hellcat: nu respecta normele de poluare
  • Challenger produce 707 cp dintr-un motor 6.2 V8
  • Neoficial, se pare ca motorul are 825 cp
  • Automobilul ajunge la dealeri luna viitoare
Distribuie pe Facebook

Dupa ce americanii de la Dodge au lansat modelul Challenger si Charger Hellcat, automobile de 707 cp, cele mai puternice din segment, au inceput sa apara si criticile, dar si laudele. Se pare insa ca ultimele zvonuri vin chiar din interiorul companiei.

Atunci cand Dodge, membra a grupului Chrysler-Fiat, a anuntat ca vrea sa lanseze doua automobile de serie cu cate 707 cp sub capota, lumea nu a crezut asa ceva. Dar initial au lansat un Challenger Hellcat, urmat apoi de Charger Hellcat, ambele fiind cele mai puternice modele din segmentul lor. Insa ulterior au aparut speculatii conform carora aceste motoare V8 care se afla sub capotele acestor doua modele nu respecta normele de poluare anuntate oficial.

Surse anonime din interiorul grupului Chrysler-Fiat au declarat ca propulsorul de 6.2 litri cu compresor produce mult mai multi cai decat cei 707 anuntati pe hartie. Dar acest lucru vine si cu un dezavantaj: normele de poluare nu sunt respectate, iar emisiile de CO2 sunt mult mai mari. Adica, neoficial, motorul care se ascunde in acesti monstri americani veritabili se pare ca are de fapt 825 cp, la roti ajungand circa 730.

Insa oficialii Dodge au negat aceste zvonuri, atat cele cu privire la putere, cat si cele cu privire la normele de poluare. Dar, asa cum va aratam mai demult, se pare ca partea cu puterea este putin diferita fata de cea declarata. Adica in urma unor masuratori dyno ale unei masini stock, automobilul a inregistrat 722 cp la motor.

Oricum, Dodge va incepe sa puna in vanzare noul Challenger Hellcat luna viitoare, moment in care cel mai probabil toate exemplarele se vor vinde ca painea calda. Si, chiar daca nu ii va interesa pe posesori, cu siguranta se va trezi cineva sa faca masuratori de putere si poluare, iar atunci vom afla care este adevarul. Pana atunci insa, stim un singur lucru: Dodge a produs niste automobile cu adevarat fantastice pe care ne-am dori sa le vedem si in Romania!

Distribuie pe Facebook
mai multe