Toyota GT86 2015 are parte de o restilizare minora

Toyota GT86 2015 are parte de o restilizare minora
  • Toyota GT86 are un motor boxer de 200 cp
  • Pentru anul viitor sunt anuntate modificari la suspensie
  • Autoturismul are tractiunea pe spate si cutie manuala in 6 trepte
Distribuie pe Facebook

Atat de minora, incat nici nu ii putem spune facelift. Sportiva Toyota GT86, masina coupe lansata in 2012 si pe care 4Tuning a prezentat-o in premiera pentru Romania va avea parte de mici modificari pentru 2015. Dar nimic spectaculos care sa ne faca sa o numim generatia cu numarul 2.

Salonul Auto de la New York ce se desfasoara in acest moment a adus in standul celor de la Scion un nou model de FR-S ce se va produce intr-o serie limitata. Scion FR-S este echivalentul modelului European Toyota GT86, dar asta nu inseamna ca la noi va ajunge o noua generatie de GT86 cu mai multe modificari, asa cum se intampla peste ocean. Dimpotriva: Toyota a anuntat ca sport-coupeul de 200 cp va ramane cam la fel ca si putere, primind numai mici imbunatatiri.

Oficial, cei de la Toyota au declarat ca noul model va avea la exterior mici imbunatatiri pe partea aerodinamica, cea mai vizibila fiind... o aripioara de rechin pe plafon. De fapt, e vorba de antena care acum va lua aspectul unei aripioare, pentru un plus de sportivitate. Sunt anuntate si ceva modificari minore la spoilere si eleron, dar cam atat in ceea ce priveste designul.

Toyota GT86 2015

Toyota a mai anuntat si ca viitorul model va avea mici adjustari la suspensii si directie, astfel incat soferul sa se bucure si mai mult de placerea condusului. Conform japonezilor, GT86 2015 va avea suspensii ceva mai rigide ca modelul actual, iar directia va fi si ea mai tare, astfel incat soferul sa simta mai bine asfaltul prin intermediul rotilor frontale. Se pare ca Toyota are de gand sa creasca numarul celor care folosesc GT86 pe circuit, pentru ca toate aceste noutati vor imbunatati comportamentul masinii numai la un condus agresiv, la viteza crescuta. Adica undeva departe de trafic.

La interior masina va avea un bord putin refacut, cu un nou finisaj de fibra de carbon, dar in rest, totul va ramane identic. Clientii mai vor putea opta si pentru doua noi culori pentru caroseria exterioara: alb perlat si gri metalizat.

"Chiar daca este o masina relativ noua, trebuie sa continuam sa dezvoltam modelul GT86. Masina este gandita numai pentru placerea soferului care ne dorim sa se implice in condus cat mai mult" spune Tetsuya Tada, Inginerul-Sef de la Toyota.

Toyota GT86 2015

Distribuie pe Facebook
mai multe