Surpriza! Viitoarea Mazda RX-9 va avea motor rotativ si 400 de cai putere

Surpriza! Viitoarea Mazda RX-9 va avea motor rotativ si 400 de cai putere
  • Mazda pregateste un succesor pentru modelul RX-8
  • RX-9 va avea motor rotativ si 400 de cai putere
  • Conceptul va debuta anul viitor la Salonul Auto de la Tokyo
Distribuie pe Facebook

Ultimele zvonuri din Japonia spun ca Mazda pregateste un succesor pentru modelul RX-8. Acesta va fi bazat pe conceptul RX-Vision si va avea un motor rotativ de 400 de cai putere.

Va mai amintiti conceptul RX-Vision? Desigur ca vi-l amintiti. Nu este greu sa uiti o superba silueta rosie, prezentata de japonezii de la Mazda la Concursul de Eleganta de la Villa D'Este. Tot atunci, in ciuda interesului mare din partea celor prezenti, oficialii niponi sustineau sus si tare ca acest concept nu va intra in productie.

Ei bine, conform ultimelor zvonuri, Mazda pregateste un succesor pentru modelul RX-8, si, supriza sau nu, va fi bazat pe conceptul RX-Vision. In plus, fanii marcii au un alt motiv de bucurie, deoarece RX-9 vine impreuna cu un motor rotativ.

Noul model va debuta cel mai probabil la Salonul Auto de la Tokyo din 2019, urmand ca anul viitor in cadrul aceluiasi salon, constructorul japonez sa prezinte un concept care sa prevesteasca modelul de serie. Momentul nu a fost ales aleatoriu, avand in vedere ca in 2017 se implinesc 50 de ani de cand Felix Wankel a inventat ceea ce urma sa ii faca pe cei de la Mazda populari, motorul rotativ. In acelasi timp, tot anul viitor, producatorul nipon de automobile celebreaza 40 de ani de la lansarea primului lor model, Cosmo, care era propulsat de un asemenea motor.

Pentru a trece mai departe, trebuie sa ne intoarcem putin pe malul lacului Como, acolo unde directorul de creatie al celor de la Mazda, Kevin Rice, vorbea despre motorul rotativ si despre faptul ca acesta va reveni atunci cand lumea va fi pregatita sa il cumpere din nou.

Se pare ca acest moment a venit, iar succesorul modelului RX-8 va avea un asemenea propulsor sub capota. Mai exact, unul de 1.6 litri, cu doua rotoare Wankel si un singur turbo, care ar urma sa dezvolte aproximativ 400 de cai putere. Unele voci sustin ca inginerii niponi isi propun ca noul RX-9 sa cantareasca 1.300 de kilograme, asa ca ne putem astepta la o masina extrem de rapida si de agila.

Desigur, toate acestea vor avea un pret pe masura. Specialistii se asteapta ca pretul de pornire pentru viitoarea Mazda RX-9 sa fie de aproximativ 79.000 de dolari.

Distribuie pe Facebook
mai multe