Volkswagen confirma versiunea de serie a conceptului Golf R400

Volkswagen confirma versiunea de serie a conceptului Golf R400
  • VW confirma versiunea de serie a conceptului Golf R400
  • Noul model ar putea debuta chiar in toamna acestui an
  • Propulsia va fi asigurata de un 2.0 turbo de 420 CP
Distribuie pe Facebook

Lui Heinz-Jakob Neusser, seful departamentului "Unitati de propulsie" din cadrul Grupului VAG, trebuie sa ii multumim pentru aceasta minunata veste.

Iti mai aduci aminte de Golf-ul R400? Stii si tu, acel concept car cu un design remarcabil si pana la 400 CP sub capota? Ei bine, impresionantul hot-hatch prezentat de VW cu ocazia Salonului Auto de la Beijing din 2014 va avea parte si de o versiune de serie.

Nu o spunem noi, ci insusi seful departamentului "Unitati de propulsie" din cadrul grupului german. Ba mai mult de-atat, acelasi Heinz-Jakob Neusser a tinut sa-si completeze declaratia si cu un "masina se afla deja in stadiu de dezvoltare".

Salonul Auto de la Beijing 2014: VW Golf R400 ConceptSalonul Auto de la Beijing 2014: VW Golf R400 Concept

Salonul Auto de la Beijing 2014: VW Golf R400 Concept

Din pacate, oficialul Volkswagen nu s-a grabit sa ne spuna si cum va evolua sau involua motorul turbo de doi litri ce echipeaza Golf-ul R400 Concept, insa jurnalistii de la Car Magazine speculeaza ca unitatea in patru cilindri ar putea produce chiar 420 CP in cazul versiunii de serie.

In cazul in care zvonurile publicatiei britanice se vor adeveri, atunci producatorul de automobile din Wolfsburg se va putea lauda cu cel mai puternic hot-hatch din intreaga lume. In prezent, titlul cu pricina ii revine noului Audi RS3, ce se lauda cu un total de 367 CP.

Conform informatiilor actuale, conceptul Volkswagen Golf R400 va putea fi admirat pentru prima oara intr-o versiune de serie in toamna acestui an, atunci cand Salonul Auto de la Frankfurt 2015 isi va deschide larg portile.

Vanzarile vor debuta cel mai tarziu la inceputul lui 2016, iar amatorii de senzatii tari vor avea de scos din buzunare sub 50.000 de euro - suma in care vor mai fi incluse, bineinteles, si design-ul agresiv-stilizat, transmisia DSG cu sase rapoarte, sistemul de tractiune integrala 4Motion sau suspensia si sistemul de franare modificate pentru un maximum de performanta.

Salonul Auto de la Beijing 2014: VW Golf R400 Concept

Salonul Auto de la Beijing 2014: VW Golf R400 Concept

Salonul Auto de la Beijing 2014: VW Golf R400 Concept

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (26) Poze Salonul Auto de la Beijing 2014: VW Golf R400 Concept
mai multe