Volkswagen Golf R: Noi imagini cu hot-hatch-ul german

Volkswagen Golf R: Noi imagini cu hot-hatch-ul german
  • Noul Volkswagen Golf R debuteaza la Frankfurt Motor Show
  • Modelul ascunde sub capota un 2.0 turbo de 300 cai putere
  • Acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in 4.9 secunde
Distribuie pe Facebook

Noul Volkswagen Golf R revine astazi in atentia noastra, constructorul din Wolfsburg publicand in cursul acestei dimineti numeroase fotografii aditionale cu ultima generatie a impresionantului sau hot hatch.

Asteptat sa debuteze in premiera mondiala in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, eveniment ce ia startul chiar la mijlocul saptamanii viitoare, noul Volkswagen Golf R se bucura de prezenta unui propulsor turbo de doi litri, numai bun pentru a pune la dispozitia celui aflat la volan undeva in jurul a 300 cai putere si 380 Newton-Metri. Se adauga in meniu si o transmisie manuala cu sase rapoarte, plus un sistem de tractiune integrala si patru diferentiale electronice integrate in ESP, iar acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in doar 5.1 secunde!

Iar asta-i doar inceputul! Pentru cei care viseaza si la mai mult performanta, lista cu echipamente disponibile in mod optional include si o cutie DSG cu dublu-ambreiaj, ultima generatie a hot hatch-ului german avand astfel nevoie de numai 4.9 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h. In ceea ce priveste viteza maxima, aceasta va fi limitata, indiferent de transmisia aleasa, la pragul celor 250 kilometri pe ora. Si asta nu e tot, noul Volkswagen Golf R impresionand si prin consumul sau de carburant, ce variaza intre 6.9 si 7.1 litri la 100 kilometri.

Volkswagen Golf R - Galerie FotoVolkswagen Golf R - Galerie Foto

Volkswagen Golf R - Galerie Foto

Referitor la aspectul estetic, ultima generatie a hot hatch-ului german se remarca in special prin spoilerul fata complet redesenat, la care se mai adauga si grila radiatorului accesorizata cu o lamela cromata dispusa orizontal, pragurile laterale restilizate, spoilerul spate inzestrat cu difuzor de aer, eleronul pentru plafon, jantele de dimensiuni generoase si cele patru tips-uri ale sistemului de evacuare. Pe plan interior, principalele atractii sunt reprezentate de volanul cu design in trei spite, scaunele fata sport si pedalierul din aluminiu.

Noul Volkswagen Golf R va fi disponibil la vanzare inainte de sfarsitul acestui an, la un pret de pornire de 38.325 euro - pret caracteristic pietei auto din Germania.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (21) Poze Volkswagen Golf R - Galerie Foto
mai multe