Volkswagen Touareg facelift V6 TDI promite un consum de 6.6 litri

Volkswagen Touareg facelift V6 TDI promite un consum de 6.6 litri
  • Noul motor scade consumul de la 7.2 la 6.6 litri
  • Puterea este de 204 cp, 245 cp sau 262 cp
  • Emisiile de CO2 au scazut de la 184g la 173g
Distribuie pe Facebook

Nemtii de la Volkswagen au lansat un Touareg facelift dotat cu un nou propulsor pe motorina care se anunta a fi foarte economic. Cel putin, pe hartie: noul motor de 3 litri cu 6 pistoane se pare ca are un consum de 6.6 litri la 100 km/h, ceea ce-l face un SUV al naibii de economic...

Volkswagen a anuntat cifrele oficiale de consum pentru noul Touareg facelift, ultimul SUV lansat de producatorul german. Conform spuselor acestora, consumul noului motor 3.0 TDI cu 6 pistoane in V a scazut de la 7.2 litri la 6.6 litri pentru fiecare 100 de kilometri parcursi. Este aceeasi situatie si in cazul emisiilor de CO2, care s-au micsorat de la 184 de g/km la 173 g/km in cazul motorului care produce 204, in timp ce pentru celelalte doua versiuni de putere imbunatatirile sunt si mai semnificative.

Exista si o versiune speciala pentru folosire in drum accidentat mai serios, numita Terrain Tech, un Touareg dotat cu motorul cel mai puternic de 262 cp care obtine si el un consum redus de la 7.3 la 6.9 litri pentru fiecare 100 de kilometri parcursi.

Volkswagen Touareg facelift 2015

Aceste cifre oficiale mai bune se datoreaza in primul rand noilor modificari pe partea de aerodinamica la caroseria externa dar si sub sasiu, a montarii unor noi anvelope performante din gama Green dar si a unor mici modificari ale motorului V6. In plus, acest motor se bucura si de o functie de inertie, care deconecteaza transmisia automata cu 8 rapoarte si foloseste energia cinetica atunci cand acceleratia nu este necesara. Un sistem care este folosit si de BMW.

Nici suspensia noului Touareg nu a ramas identica, aceasta avand insa arcuri de itel in varianta standard sau perne cu aer optional. In ambele cazuri, tinuta de drum a fost mult imbunatatita iar in cazul suspensiei pneumatice garda la sol poate fi marita cu 3 cm atunci cand dorim sa intram in off-road.

Volkswagen Touareg facelift se va lansa in aceasta toamna la nivel european cu motorul V6 TDI si un V8 TDI, dar si in versiune hibrida cu un propulsor compus din doua motoare, un TDI V6 si unul electric. Masina va putea fi admirata si la Salonul Auto de la Paris, iar in Statele Unite si Asia se va pune in vanzare incepand cu 2015.

Volkswagen Touareg facelift 2015

Volkswagen Touareg facelift 2015

Volkswagen Touareg facelift 2015

Volkswagen Touareg facelift 2015

Volkswagen Touareg facelift 2015

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (50) Poze Volkswagen Touareg facelift 2015
mai multe