Volkswagen-ul care concureaza Dacia se lanseaza in 2018

Volkswagen-ul care concureaza Dacia se lanseaza in 2018
  • Seful grupului Volkswagen a confirmat intr-un final lansarea unui brand low-cost
  • Primele masini proiectate pentru cei cu un buget redus sosesc pe piata in 2018
  • Gama de modele va include un sedan, un hatchback si un Sport Utility Vehicle
Distribuie pe Facebook

Sefii Grupului Volkswagen nu renunta la ideea introducerii unui brand low-cost, primele modele proiectate pentru cei cu un buget redus urmand a fi lansate pe piata chiar in urmatorii trei ani.

Intr-un interviu acordat in exclusivitate publicatiei Bild, Martin Winterkorn a confirmat intr-un final zvonurile conform carora Volkswagen lucreaza din greu la dezvoltarea unui brand low-cost, similar marcii Dacia.

Seful grupului german nu s-a grabit sa anunte si cum anume se va numi noua marca, acesta preferand sa precizeze in schimb ca primele modele proiectate pentru cei cu un buget redus vor sosi pe piata in cursul anului 2018.

Initial, oferta brandului low-cost al Volkswagen va cuprinde trei masini diferite: un sedan, un hatchback, dar si un SUV. Toate acestea vor fi construite in China si vor fi comercializate la preturi de pornire cuprinse intre 8.000 si 11.000 de euro.

Chinezii sunt primii care se vor bucura de masinile proiectate de inginerii grupului german pentru cei cu un buget redus, insa nu este exclus ca modelele cu pricina sa fie vandute ulterior si pe alte piete, precum India, Africa, America Latina sau Europa de Est.

Detaliile oficiale cu privire la viitorul brand low-cost al celor de la Volkswagen se opresc pentru moment aici, interviul acordat de Martin Winterkorn publicatiei Bild oferindu-ne insa si cateva informatii cu privire la noul Bugatti Chiron.

Intr-o alta ordine de idei, seful grupului german a confirmat intr-un final si zvonurile care anuntau ca succesorul impresionantului Veyron va adopta un sistem de propulsie hibrid.

Acum ramane de vazut daca si cele care dau ca sigura revenirea in prim plan a motorului W16 quad-turbo de opt litri - dar intr-o versiune imbunatatita, cu cel putin doua turbine electrice, vor deveni realitate.

Nota: Imaginea principala a acestui articol ilustreaza modelul Volkswagen New Lavida, disponibil deja la vanzare pe piata auto din China.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 30 Iunie 2015