Zvon: Mercedes vrea sa umple golul dintre Clasa C standard si AMG cu linia Sport

Zvon: Mercedes vrea sa umple golul dintre Clasa C standard si AMG cu linia Sport
  • Primul model se va numi C450 Sport
  • Masina va fi standard, insa cu un motor mai puternic
  • Gama Sport va fi numai pe benzina
Distribuie pe Facebook

In caz ca nu ai bani de un C63 AMG iar modelul de varf standard numit C400 ti se pare destul de slab, momentan nu prea ai ce sa cumperi de la Mercedes-Benz. Motiv pentru care nemtii s-au gandit la tine si au planuri ca sa lanseze versiunea Sport.

Daca in cazul celor de la BMW exista optiunile ceva mai speciale numite M235i sau M550d, sau oricare alta denumire cu M inaintea motorizarii, la Mercedes nu ai decat doua variante: fie standard, fie realizate de divizia AMG. La fel este si la BMW: fie standard, fie realizate in "hambarul" Motorsport, dar ei iti ofera si variantele mai sus mentionate care incep cu M. Acestea nu sunt facute de cei de la Motorsport, dar totodata sunt facute... Adica au motoare ceva mai tari si elemente de exterior si interior suprasaturate de sigla M, dar nici nu se pot compara cu vreun 1M, M3, M4, M5 sau M6, adica nu sunt veritabile "M-uri"...

Mercedes-Benz, in continua cursa de a ocupa cat mai multe locuri din orice segment posibil, se pare ca planuieste sa faca un pas important. Momentan, varianta de varf de la Mercedes care sa nu fi trecut prin mana vreunui inginer de la AMG care si-a pus semnatura pe placuta motorului este numita C400. Aceasta este dotata cu un motor de 3 litri V6 bi-turbo care produce 329 cp. Este acelasi propulsor cu care Mercedes a dotat conceptul SUV Coupe lansat la Beijing.

Mercedes-Benz Sport

Cine doreste insa mai multi cai de la un Mercedes Clasa C trebuie sa apeleze la diviza AMG. Mai multi bani, dar si 457 cp. De acum inainte, pasul spre AMG se va face ceva mai usor datorita unei game numite Sport. Cel putin asa spun zvonurile lansate de jurnalistii Autocar. Ei mentioneaza ca un Mercedes Clasa C mai sportiv va purta denumirea de C450 Sport si se va bucura de 367 cp din acelasi motor V6 bi-turbo.

Chiar daca nu discutam de un model AMG, cel mai probabil acesta se va bucura de kit exterior si interior AMG, exact ca masina din imagini, in timp ce motorul va avea numai modificari de ordin electronic, capabile sa-i dea plusul de cai. Ca si pret, Mercedes C450 Sport va fi pozitionat intre C400 si C63 AMG si va fi cel mai probabil dotat cu tractiunea integrala 4Matic optional.

Ramane de vazut daca Mercedes va realiza o varianta Sport in realitate. Poate ca ceea ce divizia AMG realizeaza in prezent este deajuns si nu are motive sa se complice. Chiar si asa, la felul in care copiaza marca BMW in ultima vreme, nu ne-ar mira sa vedem aceeasi strategie si la ei. In timp ce BMW are 3 variante pentru toate gusturile: standard, "aroma de M" si M veritabil, la Mercedes gasesti doar doua. Se pare ca in curand vor fi 3, ca sa tina pasul cu bavarezii.

Mercedes-Benz SportMercedes-Benz Sport

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Mercedes-Benz Sport
mai multe