Americanii de la Dodge nu vor fi deloc incantati sa afle ca noul Shelby GT500 va avea 740 CP

Americanii de la Dodge nu vor fi deloc incantati sa afle ca noul Shelby GT500 va avea 740 CP
  • Urmatorul Shelby GT500 va gazdui sub capota un total de 740 CP, conform ultimelor zvonuri
  • Muscle car-ul american va fi pus in miscare de o unitate cu opt cilindri in V si doua turbine supradimensionate
  • Lista cu bunatati va mai include si diferite detalii realizate din aluminiu sau carbon
Distribuie pe Facebook

Inceputul acestei saptamani ne aduce noi informatii neoficiale cu privire la urmatoarea generatie a modelului Shelby GT500, cele mai interesante zvonuri sugerand un total de 740 de cai putere sub capota extremului muscle car american.

Livrat la pachet alaturi de un propulsor supraalimentat cu opt cilindri in V si capacitate de 6.2 litri, ce dezvolta undeva in jurul a 707 cai putere, noul Dodge Challenger SRT Hellcat nu are niciun fel de rival atunci cand vine vorba despre competitia celor mai potente muscle car-uri ale planetei.

Situatia s-ar putea schimba insa in perioada urmatoare de timp, ultimele informatii anuntand un Ford capabil sa depaseasca orice record din acest punct de vedere. Vorbim, mai exact, despre viitoarea generatie a modelului Shelby GT500, despre care anumite voci sustin ca...

... ei bine, va ascunde sub capota un V8 insotit de doua turbine supradimensionate, capabil sa produca nici mai mult, nici mai putin de 740 de cai putere. In cazul in care zvonurile se vor adeveri, cel mai potent muscle car din lume va prinde din urma Lamborghini-ul Aventador SuperVeloce.

Shelby GT500 - Poze SpionShelby GT500 - Poze Spion

Metoda prin care valoarea anterior mentionata va ajunge catre puntea spate ramane, pentru moment, un mare mister, insa nu ar fi de mirare ca Ford sa echipeze noul Shelby GT500 atat cu o transmisie manuala in sase rapoarte, cat si cu o cutie automata in... zece trepte de viteza.

Cu elemente proiectate pentru un maximum de performante ne vom intalni inclusiv la nivelul pachetului aerodinamic, dar si suspensiei sau sistemului de franare, lista cu ingrediente magice fiind asteptata sa continue cu diverse detalii realizate din aluminiu sau carbon, precum in cazul lui GT350R.

Iar daca tot veni vorba despre GT350R, tinem sa reamintim ca actualul varf al gamei Shelby se bucura de serviciile unei motorizari aspirate cu opt cilindri in V si capacitate de 5.2 litri, impachetata si vanduta in compania unei manuale TREMEC cu sase trepte de viteza.

Acelasi muscle car american se mai poate lauda, de asemenea, si cu diferential Torsen, frane Brembo sau amortizoare MagneRide. In cazul de fata insa, piesa de rezistenta o reprezinta jantele cu design in sapte spite si diametru de 19 inch, realizate din fibra de carbon dupa cum probabil iti amintesti.

Shelby GT500 - Poze Spion

Shelby GT500 - Poze Spion

Shelby GT500 - Poze Spion

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze Shelby GT500 - Poze Spion
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 23 August 2016