Asa arata recordul mondial de viteza pe 804 metri marca Underground Racing

Asa arata recordul mondial de viteza pe 804 metri marca Underground Racing
  • Masina are un motor cu doua turbine de peste 2000 cp
  • Recordul la AWD este detinut tot de UR
  • Underground Racing face si masini de 3000 cp
Distribuie pe Facebook

Underground Racing este o companie americana specializata pe cresterea numarului de cai putere. Mai ales pe masini europene si japoneze, precum Lamborghini, Ferrari sau Nissan. Si unul din proiectele lor, acest Gallardo cu o putere de peste 2000 cp, tocmai a facut un nou record mondial.

Americanii tin mult la recordurile lor bazate pe distanta in mile. Daca cursele de drag-racing se fac pe sfertul de mila, adica 402 metri, exista unele probe sportive de acceleratie pe distanta de o jumatate de mila, adica 804 metri. In cadrul unui eveniment pe aeroport organizat in Oregon, cei de la Underground Racing au participat cu mai multe masini care au reusit sa obtina noi recorduri mondiale.

Cei de la UR au luat startul in proba de 804 metri cu mai multe masini, atat in categoria AWD cat si in cea RWD. In ambele cazuri au reusit sa castige si sa obtina niste cifre demne de invidat. De exemplu, un Nissan GT-R a reusit sa atinga 227 mph, adica 365 km/h, insa viteza cea mai mare a fost atinsa de un Gallardo cu o putere de peste 2000 cp la roti, dotat numai cu tractiune spate, care a reusit sa atinga 234,8 mph, adica aproape 377 km/h pe distanta de numai 804 metri. Aceasta performanta este insa si noul record mondial, record care este detinut tot de masinile celor de la Underground Racing inca din 2013.

Pe langa aceste cifre care dovedesc inca o data ca acesti adevarati ingineri stiu ce fac, UR a mai participat la competitie si prin intermediul unor persoane private care au luat startul cu masini modificate de acestia, obtinand si ei premii la diferite categorii. De retinut este faptul ca Underground Racing este o companie care stie una si buna: adio motor aspirat, bun venit motor cat mai supra-alimentat! Nu degeaba, unele proiecte ale acestor "nebuni" intr-ale tuningului inregistreaza peste 3000 cp la roti, masinile fiind unele de strada. Evident, doar in America, acolo unde totul e posibil!

Distribuie pe Facebook
mai multe