BMW M4 GTS debuteaza oficial, ofera 500 CP, injectie cu apa si stopuri OLED

BMW M4 GTS debuteaza oficial, ofera 500 CP, injectie cu apa si stopuri OLED
  • BMW a publicat in cursul acestei dimineti primele fotografii si informatii oficiale ale noului M4 GTS
  • Modelul bavarez de inalta performanta ofera un motor de trei litri cu doua turbine si injectie cu apa
  • Fisa tehnica include 500 de cai putere si un timp de 3.8 secunde pentru sprintul 0 - 100 km/h
Distribuie pe Facebook

BMW a publicat in cursul acestei dimineti primele fotografii si informatii oficiale ale noului M4 GTS. Asemeni conceptului expus cu ocazia Concursului de Eleganta de la Pebble Beach, modelul de serie ofera un motor de trei litri dotata cu doua turbine si sistem de injectie cu apa.

Proiectat pentru a celebra cea de-a 30-a aniversare a legendarului M3, noul M4 GTS se intampla sa fie si cel mai rapid automobil de serie lansat vreodata de bavareze de la BMW.

Nu este insa nevoie sa ne crezi pe cuvant, timpul de numai 3.8 secunde necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 100 kilometri pe ora reprezentand dovada suprema in acest sens.

Un alt argument in favoarea noului M4 GTS consta in performanta reusita la Nurburgring, cele 7 minute si 28 secunde pozitionand modelul celor de la BMW alaturi de Porsche-le 911 GT3 RS 4.0.

BMW M4 GTSBMW M4 GTS

BMW M4 GTS

Si totusi, care este secretul din spatele acestor impresionante valori? Nimic mai simplu de-atat, printre raspunsurile cu pricina numarandu-se si o motorizare bi-turbo de trei litri...

... o motorizare bi-turbo de trei litri, care a primit un sistem de injectie cu apa, plus alte cateva imbunatatiri pentru un total de 500 de cai putere si 600 de Newton-Metri, mai exact.

De asemenea, noul BMW M4 GTS se mai poate lauda si cu o transmisie DCT in sapte rapoarte, in timp ce greutatea de numai 1.510 kilograme ii asigura un raport putere / masa de 3.0 kg per CP.

Suspensia ajustabila, franele carbon-ceramice si evacuarea realizata partial din titan pun capat pachetului tehnic, lista cu bunatati continuand insa cu kitul aerodinamic din fibra de carbon.

BMW M4 GTSBMW M4 GTS

BMW M4 GTS

Prelungirea proeminenta destinata partii frontale sau eleronul supradimensionat din dotarea capotei portbagajului nu reprezinta insa singurele atractii din punct de vedere vizual.

Acelasi model bavarez de inalta performanta se mai remarca la nivel de exterior inclusiv printr-un set de jante cu design unic, respectiv o pereche de stopuri echipate cu tehnologia OLED.

Cat despre departamentul interior, noul BMW M4 GTS ne intampina cu scaune fata de tip scoica, roll-cage in locul banchetei spate, dar si numeroase detalii finisate in piele, alcantara sau carbon.

In ceea ce priveste pretul de achizitie, informatiile oficiale referitoare la acest subiect lipsesc cu desavarsire pentru moment. Stim, in schimb, ca numai 700 de exemplare vor fi oferite in total.

BMW M4 GTSBMW M4 GTS

BMW M4 GTS

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (65) Poze BMW M4 GTS
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 7 Octombrie 2015