Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse WRC, masina de 2 milioane de Euro, in Pipera

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse WRC, masina de 2 milioane de Euro, in Pipera
  • Masina are 1200 cp
  • Detine recordul de viteza maxima al unei masini de serie
  • Automobilul a fost vazut in Pipera, sambata
Distribuie pe Facebook

Un clip ne arata ca in Romania circula masini care costa peste 1 milion de Euro. Desi stiam ca in Moldova, fiul unui rege al asfaltului detine un Veyron, se pare ca mai exista cel putin unul. Dar nu orice Veyron, ci unul care detine recordul absolut de viteza maxima al unei masini de serie de tip roadster, inregistrat de Guinness Book, modelul Grand Sport Vitesse World Record Car.

Romania, mereu surprinzatoare. Asta e clar si ne-o dovedeste si aceasta masina care a fost surprinsa pe strazile din Bucuresti, in Pipera. Are numere de Germania se pare si fara indoiala, la volanul sau se afla o persoana straina. Spunem asta pentru ca acorda prioritate unor automobile care vin de pe drumuri secundare si nu se grabeste, nu face spectacol turand motorul, trasaturi clasice unui roman care ar detine un asemenea exemplar scump.

Realitatea este ca acest exemplar a fost adus de reprezentanta grupului VAG in Romania pentru un eveniment dedicat persoanelor exclusiviste. Si la bordul sau au avut ocazia sa se plimbe mai muli milionari pe strazile din nordul capitalei, acolo unde este si localizata reprezentanta. Cel mai probabil, masina se va intoarce in Germania in perioada urmatoare.

Masina din imagini pare a fi un Veyron Grand Sport Vitesse WRC, adica unul din cele 8 exemplare World Record Car fabricate in 2013. Sub capota din spate are acelasi motor cu 16 pistoane si 4 turbine care produce acum 1200 cp. Viteza maxima este de 408 km/h si este o editie limitata care omagiaza recordul realizat de Grand Sport Vitesse, atingand viteza maxima cu un vehicul legal de strada de 408 km/h in varianta cabriolet. Veyron Super Sport in varianta Coupe detine si recordul de viteza de top al oricarei masini din lume, cu 432 km/h.

Bugatti a scos multe editii limitate din al sau Veyron ca sa le vanda mai usor. Adica a modificat putin partea estetica si de culoare si le-a pus cate o placuta cu seria individuala. Este si cazul editiei WRC care nu are decat o combinatie de culori mai speciala si a fost deazvaluita anul trecut in Shanghai. Pretul pentru un asemenea exemplar este de 2,6 milioane de dolari, adica in jur de 2 milioane de Euro + taxe.

Iar faptul ca cineva a reusit sa vada un asemenea automobil pe strazile din Romania, este mare lucru. Chiar daca nu ii apartine unui roman, aceasta masina ne dovedeste ca este posibil sa circuli in Romania, chiar si in Pipera, cu o masina care costa cat un bloc intreg de apartamente. Speram sa nu o ia pe niste strazi laterale din Pipera, acolo unde apa ajunge pana la brau si noroiul dovedeste sistemul 4x4 al masinii fara ezitare. Oare o fi ajuns pe roti aici?

Distribuie pe Facebook
mai multe