Ce-ai vazut pana acum e doar inceputul. Planurile pe care Honda le are cu noul sau NSX

Ce-ai vazut pana acum e doar inceputul. Planurile pe care Honda le are cu noul sau NSX
  • Honda planuieste noi versiuni ale modelului NSX
  • Japonezii iau in calcul atat o versiune decapotabila, cat si o varianta ultra-usoara
  • Nu ies din discutie nici modelele non-hibrid sau 100% electrice
Distribuie pe Facebook

Poate ca pentru moment nu ofera decat un singur tip de caroserie, respectiv motorizare, insa daca vine vorba despre viitor... ei bine, Honda are planuri mari cu si pentru noul sau NSX.

A debutat in premiera mondiala la inceputul anului trecut, cu ocazia Salonului Auto International Nord-American desfasurat la Detroit, si a uimit o lume intreaga cu alegerea sa pentru sistemul de propulsie.

Spre deosebire de modelul original, versiunea moderna a legendarei Honde NSX ascunde sub capota un benzinar turbo cu sase cilindri in V si capacitate de 3.5 litri, pe care il ofera la pachet alaturi de... nici mai mult, nici mai putin de trei motoare electrice.

Drept urmare, valorile maxime numara 573 CP si 645 Nm, livrarea acestora facandu-se (din nou intr-un mod cu totul surprinzator) catre toate cele patru roti si prin intermediul unei cutii DCT in noua rapoarte.

Puse cap la cap, toate elementele cu pricina asigura sosirea primilor 100 de kilometri pe ora dupa aproximativ trei secunde, acul vitezometrului continuandu-si apoi nestingherit incursiunea pana la si chiar dupa pragul celor 305 kilometri pe ora.

Ce-ai vazut pana acum este insa doar inceputul, dupa cum precizam inclusiv la inceputul acestui material, compania Honda anuntand - prin vocea sefului de proiect Ted Klaus, ca are planuri mari pentru noul sau NSX.

Mai exact, japonezii iau in calcul lansarea a patru alte versiuni de motorizare sau caroserie, printre optiunile care asteapta sa primeasca unda verde numarandu-se o varianta ultra-usoara, una decapotabila, dar si una non-hibrid, respectiv complet electrica.

Alte detalii oficiale despre subiectul in cauza sunt indisponibile la acest moment, exceptand faptul ca unul dintre modelele anterior mentionate va ajunge la vanzare sub denumirea Type R, folosita si in cazul generatiei anterioare.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (82) Poze Honda NSX - Versiunea europeana
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 27 Iulie 2016