Cel mai puternic Rolls-Royce din lume are 632 cp si este un Wraith St. James

Cel mai puternic Rolls-Royce din lume are 632 cp si este un Wraith St. James
  • Varianta cabrio se va numi Dawn
  • Editia speciala va fi produsa in doar 200 de exemplare
  • Wraith St. James, cel mai puternic Rolls produs vreodata
Distribuie pe Facebook

Englezii de la Rolls-Royce au mai prezentat inca un model produs in serie limitata. E vorba de limuzina coupe Wraith, ce poarta acum numele de St. James si care ascunde sub capota cel mai puternic motor produs vreodata de acest producator exclusivist.

Daca in trecut editiile speciale de Rolls-Royce aveau doar modificari estetice la exterior si interior, iata ca cea mai noua productie a britanicilor se bucura si de cateva noutati sub capota. Nu degeaba, acest Wraith St. James este cel mai puternic automobil produs in serie la uzina din Goodwood, Marea Britanie. Adica este cel mai potent Rolls fabricat vreodata...

Modelul numit St. James este un Wraith care acum s-a lansat in forma coupe, urmand ca in viitor sa fie disponibila si varianta decapotabila. Si, spre deosebire de un Wraith de serie, acesta se bucura de o caroserie vopsita intr-o nuanta puternica de rosu, are o grila unica din aluminiu si ornamente polisate la geamurile laterale. In plus, mici ornamente, precum manerele portierelor sunt cromate, iar jantele sunt finisate in doua nuante.

Rolls-Royce Wraith St. James

La interior masina are combinatii de culori bazate tot pe nuanta rosie, cusaturi realizate manual si ornamente din lemn masiv pe bord. Insa dincolo de toate aceste imbunatatiri estetice, care oricum nu prea ne impresioneaza pentru ca discutam de un Rolls-Royce care vine si in cea mai banala echipare plin de dotari premium, iese in evidenta motorizarea. Acelasi 6.6 litri twin-turbo cu 12 pistoane in V care acum ofera cea mai mare putere intalnita pe un Rolls-Royce. E vorba de 632 cp, cu 8 cp mai mult decat un Wraith standard. Insa nu trebuie sa ne multumim cu atat, pentru ca varianta cabrio se pare ca va avea 640 cp, iar titlul de cel mai puternic si mai performant Rolls-Royce fabricat vreodata ii va fi inmanat acesteia.

Rolls-Royce Wraith St. James

Nu se stie cate astfel de exemplare va construi Rolls in uzina de la Goodwood. Dar, cu siguranta, stim sigur ca pretul unei astfel de masini va depasi cu mult pragul celor 350.000 de Euro fiecare. Pentru ca editia St. James, desi una de fabrica, nu va fi produsa in mai mult de 100 de exemplare pentru varianta coupe si tot atatea pentru cea cabriolet, care va purta, aparent, numele de Dawn. Asadar, daca cineva se gandea ca luxul nu poate fi dus la un alt nivel, iata ca s-a inselat...

Rolls-Royce Wraith St. James

Distribuie pe Facebook
mai multe