Cele mai rapide masini de strada. Iata topul reginelor vitezei!

Cele mai rapide masini de strada. Iata topul reginelor vitezei!
In lumea auto, totul tinde sa se reduca la viteza. Iar cand vorbesti de viteza, nu ai cum sa ignori bijuteriile (pe patru roti) de mai jos.
Distribuie pe Facebook

Au renumele de a fi cele mai rapide masini de productie din lume si sunt destul de rare la vedere. Aceasta pentru ca vin in serii mici, iar pretul lor este de multe ori prohibitiv. Iata reginele vitezei de pe sosele!

Koenigsegg One:1

Cele mai rapide masini de strada

Modelul Agera s-a dovedit punctul perfect de plecare pentru a dezvolta urmatoarea creatie Koenigsegg. Noul One:1 este produs in sase exemplare, comandate deja de noii miliardari ai planetei. Viteza maxima teoretica este de 440+ km/h, un alt punct forte fiind demarajul de la 0 la 400 km/h in doar 20 de secunde. Pretul unui exemplar nu a fost dezvaluit, dar se pare ca depaseste valoarea de 3 milioane de dolari.

Koenigsegg Agera R

Cele mai rapide masini de strada

Suedezii s-au dovedit destul de inspirati cand au creat modelul Agera R. Pana la 1.140 CP dezvoltati de un motor V8 de 5 litri care nu cantareste mai mult de 197 de kilograme pare de-a dreptul fantastic, dar uite ca in cazul supercarului Koenigsegg s-a putut. Masina atinge o viteza maxima teoretica de 440 km/h si costa aproximativ doua milioane de dolari.

Este sigura? Hmm. Pana acum doar o singura masina Koenigsegg Agera a fost rechemata in service, si asta din cauza unei probleme legate de sistemul de monitorizare a presiunii in pneuri.

Hennessey Venom GT

Cele mai rapide masini de strada

Pentru suma minima de 950.000 de dolari, texanii de la Hennessey Performance Engineering sunt gata sa iti inmaneze cheile unui model cu adevarat extrem. pe nume Venom.

Te poate duce pana la 420 km/h desi, recent, pe pistele de la Kennedy Space Center, un exemplar a trecut de 435 de kilometri pe ora, cu pilotul Brian Smith in spatele volanului. Producatorii ar fi dorit sa-si inscrie automobilul in Cartea Recordurilor, drept cea mai rapida masina de serie din lume, inca din 2012, dar s-au lovit de o chichita la certificarea recordului: pentru a obtine acest titlu, orice companie trebuie sa aiba 30 de autoturisme fabricate, iar Venom a fost construit intr-o serie de 16 bucati.

Bugatti Veyron Super Sport

Cele mai rapide masini de strada

Cu un pret de 2,4 milioane de dolari, Bugatti Veyron Super Sport este un adevarat doborator de recorduri atat in privinta pretului, cat si a performantelor.

Veyron Super Sport este urmasul de drept al modelului Bugatti Veyron, cea mai scumpa si mai rapida masina din lume intre 2005 si 2009. In 2010, la Concursul de Eleganta Auto desfasurat la Pebble Beach, versiunea Super Sport a uimit asistenta cu modificarile aduse aerodinamicii, dar si cu cresterea puterii de la 1.001 la 1.200 CP.

A intrat in Cartea Recordurilor drept cea mai rapida masina de serie din lume, dupa proba data pe circuitul privat al producatorului Volkswagen, unde a atins o viteza maxima de 431 km/h.

SSC Ultimate Aero TT

Cele mai rapide masini de strada



Fosta Shelby SuperCars, devenita intre timp SSC North America, isi trece la capitolul reusite modelul Ultimate Aero TT. Proiectul a debutat pe un sasiu de Lamborghini Diablo pentru ca ulterior sa se transforme intr-o serie de sine statatoare, produsa in perioada 2006 - 2013. Viteza: 415 kilometri pe ora pentru un pret de 650.000 de dolari.

9ff GT9-R

Cele mai rapide masini de strada

Jan Fatthauer este proprietarul firmei de tuning auto 9ff din Germania, iar inspiratia care a stat la baza modelului GT9-R este chiar iconicul Porsche 911. Difera insa amplasarea motorului, montat acum intr-o pozitie centrala pentru o mai buna repartizare a greutatii, dar si numeroase dintre panourile caroseriei, imbunatatirea aerodinamicii permitand atingerea unei viteze maxime de 415 kilometri pe ora. Pret: 695.000 de dolari.

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse

Cele mai rapide masini de strada

Cu doar un strop mai ieftina decat Bugatti Veyron Super Sport, varianta decapotabila Grand Sport Vitesse detine titlul de cea mai rapida decapotabila din lume. Este facuta sa atinga 410 km/h. Pretul: 2,35 milioane de dolari.

Bugatti Veyron / Grand Sport

Cele mai rapide masini de strada



Productia modelului Veyron a inceput in 2005, in timp ce versiunea Grand Sport a debutat pe piata in 2009. Inca de la inceput, admiratorii automobilului din Molsheim nu s-au sfiit sa il declarea masina anului sau chiar a deceniului. Are o viteza maxima de 407 km/h si impresioneaza prin cei 1.001 cai putere prezenti sub capota.

Saleen S7 Twin Turbo

Cele mai rapide masini de strada

Bijuteria californiana Saleen S7 Twin Turbo a aparut in 2005, ca succesor al primei serii Saleen S7. Productia limitata a mentinut modelul pana in 2009, motorului Ford V8 de 7 litri dandu-i-se in 2007 un plus de forta de 30%, pana la un total de 1.000 CP. Viteza maxima atinsa de Saleen S7 Twin Turbo: 400 de kilometri la ora. Pretul: 550.000 de dolari.

Zenvo ST1

Cele mai rapide masini de strada

Nordicii par sa aiba mana buna la bolizi, din moment ce urmatoarea masina inclusa in top, Zenvo ST1, vine din Danemarca. Zenvo Automotive, mica firma dezvoltata de Jesper Jensen si Troels Vollertsen a aparut in 2004. In 2008 avea deja gata prototipul modelului ST1, iar din 2009 a intrat in productie.

Piata de desfacere a masinilor Zenvo ramane Statele Unite, toate cele 15 unitati produse pana acum regasindu-se pe drumurile din California. Pret: un milion si doua sute de mii de dolari. Viteza maxima: 380 kilometri la ora.

Ultima GTR

Cele mai rapide masini de strada

Numele ar putea fi interpretat ca o mostra de umor englezesc tinand cont ca aceasta masina este produsa in Leicestershire, Anglia. Ultima GTR se vinde atat in forma asamblata in fabrica din Anglia, cat si pe post de kit car pe care ti-l montezi in garaj pana cand te apuca toti dracii. Sub capota, motorul este un V8 de Chevrolet cu 640 CP, desi multi dintre clienti prefera litrajele mai mari care asigura 1000 CP. Viteza: 380 km/h la un pret de 150.000 de dolari.

Noble M600

Cele mai rapide masini de strada

Tot de la britanici vine si Noble M600. Productia masinii a inceput in 2010 si continua si in prezent. Majoritatea cumparatorilor sunt britanici si americani care incep sa deprinda senzatia de forta data de un motor V8 de 4,4 litri de la Volvo. Viteza maxima: 360 km/h. Pret: 300.000 de dolari.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Cele mai rapide masini de strada
mai multe
Publicat în categoria: Top 10 DATA PUBLICĂRII: 11 Septembrie 2014