Curiozitatea Zilei: Cum arata si cat costa prima rulota din fibra de carbon

Curiozitatea Zilei: Cum arata si cat costa prima rulota din fibra de carbon
  • CR-1 Carbon este prima rulota din lume construita din fibra de carbon
  • Modelul promite un consum de carburant imbunatatit cu 100 - 150 procente
  • Preturile pornesc de la 170.000 de dolari si pot atinge chiar 770.000 dolari
Distribuie pe Facebook

Industria fibrei de carbon este pe cale sa atinga un nou nivel, o companie din Statelele Unite ale Americii pregatindu-se sa aduca acest pretios material si in segmentul rulotelor.

Utilizarea fibrei de carbon la constructia de autovehicule a cunoscut o expansiune fantastica in ultimele doua decenii, punctul culminant fiind atins anul trecut, atunci cand bavarezii de la BMW au dezvaluit in fata lumii intregi primul automobil de serie dotat cu o celula de siguranta realizata integral din acest pretios material - si anume modelul i3.

CR-1 Carbon

Revolutia fibrei de carbon in cadrul industriei auto nu se incheie insa aici, o companie din Statele Unite ale Americii pregatindu-se sa aduca acest pretios material (chiar si) in segmentul rulotelor. Fondata in vara lui 2013, marca Global Caravan Technologies a lucrat indeaproape, pentru o buna perioada de timp, cu specialistii Dallara pentru a lansa pe piata prima rulota a planetei realizata din fibra de carbon.

CR-1 Carbon

Urmand a fi disponibil la vanzare incepand cu prima parte a anului viitor, modelul CR-1 se va bucura de beneficiile acestui pretios material pentru a oferi o economie de carburant cuprinsa intre 100 si 150 de procente - comparativ cu rivalii sai. Folosirea fibrei de carbon atat la nivelul sasiului monococ, cat si pentru constructia panourilor caroseriei are insa costuri pe masura, rulota americanilor de la Global Caravan Technologies avand un pret de pornire de 170.000 de dolari. Pret de pornire care, in functie de dotarile pentru care vor opta clientii, poate urca pana la suma de... 770.000 de dolari.

CR-1 Carbon

Daca merita sau nu, acest lucru depinde in mare parte de bugetul fiecaruia dintre noi. Si totusi, indiferent de problemele de bani, un lucru nu poate fi ignorat. Iar aici ne referim la tehnologia din spatele acestui impresionant autovehicul, care ne demonstreaza inca o data - asta daca mai era nevoie - ca fibra de carbon reprezinta raspunsul la (mai) toate problemele industriei auto, de la siguranta si pana la greutate, respectiv consumul de carburant.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze CR-1 Carbon
mai multe