Dacia Duster blindata, in dotarea MAPN

Dacia Duster blindata, in dotarea MAPN
  • Dacia Duster Army are diferential spate blocabil
  • Dusterul de razboi poate fi dotat cu mitraliere de asalt
  • Dusterul Army poate fi ridicat in aer de catre un elicopter
Distribuie pe Facebook

In cadrul paradei de 1 Decembrie din Bucuresti, spectatorii au putut admira si cateva exemplare de Dacia Duster special modificate pentru armata si MAI. Insa cel mai spectaculos protagonist al paradei a fost un Duster blindat numit Duster Army.

Bombardiere, supersonice, tancuri, rachete si jandarmi calare. Printre protagonistii care au defilat la Parada Militara din Bucuresti, s-au remarcat autoturismele Dacia Duster. Acestea sunt folosite de MApN si MAI in diverse configuratii pentru diferite utilizari, de la pompieri si salvare, pana la vehicule de interventie rapida. Insa cel mai interesant exemplar de Duster este cel numit Duster Army. Un vehicul semi-blindat ce poate fi folosit in tarile in care Romania este aliata pe fronturi de razboi, precum Afganistan sau Irak.

Dacia Duster blindata

Duster Army este un vehicul special adaptat de echipele de inginerie ale Renault Romania pentru a raspunde cerintelor de transport ale Armatei Romane, in conformitate cu standardele cerute de NATO. Mai precis, este un vehicul ce poate transporta trupe si tehnica de razboi, usor de customizat si de dotat cu armament. Acest vehicul are o sumedenie de dotari, dintre care numai acestea pot fi facute publice: sistem de protectie exterior, protectii suplimentare sub caroserie pentru motor, cutie viteze, rezervor combustibil si diferential spate, troliu demontabil, sistem de ancorare pentru aerotransport (sa poata fi ridicat de elicopter), sistem de atelare combinat pentru tractarea de remorci militare, prize exterioare de 12V si de 24V pentru interconectare vehicule, sistem de iluminare "black out" si de camuflare faruri.

La randul sau, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a prezentat publicului cateva vehicule reprezentative pentru flota de modele Dacia pe care o are in dotare, incluzand si doua exemplare din Noul Duster. Masinile acestei institutii beneficiaza de dotari specifice activitatii de politie (rampa semnalizare cu difuzor incorporat, sirena, lampi flash in grila de radiator, inscriptionare).

In cadrul aceluiasi eveniment, modelul Duster s-a facut in egala masura remarcat si in momentul defilarii trupelor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU).

Dacia Duster blindata

Dacia Duster blindata

Distribuie pe Facebook
mai multe