Disectia noului Chevy Corvette Z06. Cele mai importante detalii ale supercarului american

Disectia noului Chevy Corvette Z06. Cele mai importante detalii ale supercarului american
Americanii de la Chevrolet au profitat de editia din acest an a Salonului Auto de la Detroit pentru a dezvalui in premiera mondiala noul Corvette Z06. Legendarul supercar de peste Ocean a ajuns intre timp la generatia cu numarul patru si se lauda cu caracteristici tehnice si estetice mai impresionante ca oricand.
Distribuie pe Facebook

Doar un singur an a trecut de la lansarea sa, o lansare care a avut loc tot in cadrul Salonului Auto International Nord-American, insa modelul Chevrolet Corvette Stingray nu a putut sta prea mult departe de lumina reflectoarelor si a revenit la Detroit pentru a face cunostinta intregii planete cu versiunea sa de inalta performanta. Asa cum precizam si initial, impresiile sunt dintre cele mai pozitive, noul Chevrolet Corvette Z06 avand toate sansele sa devina cel mai performanta si mai avansat automobil construit vreodata americanii de la General Motors. Si nu numai!

Iar motivele sunt lesne de inteles, dovada stand aceasta "disectie" aplicata supercarului de peste Ocean:

Chevrolet Corvette Z06 sectionatAsemeni predecesorilor sai, si cea mai noua generatie a modelului Chevrolet Corvette Z06 urmeaza sa fie animata de un propulsor cu opt cilindri in V.

Chevrolet Corvette Z06 sectionatTotusi, pentru prima oara in istoria sa, automobilul american de inalta performanta gazduieste in compartimentul sau motor si un sistem de supraalimentare - un sistem de supraalimentare a carei atractie principala este reprezentata de compresorul Eaton cu o capacitate de 1.7 litri, mai exact.

Chevrolet Corvette Z06 sectionatRezultatul? Cei peste 625 cai putere promisi de V8-ul supercharged de 6.2 litri prezent la datorie vor avea "repercusiuni" serioase asupra performantelor. Mai exact, noul Chevrolet Corvette Z06 are toate sansele lume sa devina cel mai rapid automobil construit vreodata de General Motors.

Chevrolet Corvette Z06 sectionatDar noua motorizare nu doar ca genereaza o putere uriasa, ci si o caldura imensa. Drept urmare, aproape intreaga parte frontala a fost proiectata pentru a face cat mai usoara admisia aerului.

Chevrolet Corvette Z06 sectionatAsemeni majoritatii supercarurilor, si transmisia noului Chevrolet Corvette Z06 se regaseste montata la nivelul partii posterioare. Iar daca tot veni vorba de transmisie, trebuie sa spunem ca viitorii cumparatori pot opta si pentru o cutie automata cu opt rapoarte - prima din istoria modelului american!

Chevrolet Corvette Z06 sectionatUn alt punct de atractie al partii posterioare, de-aceasta data mai mult din punct de vedere vizual, este reprezentat de sistemul de evacuare cu ale sale patru tips-uri montate central.

Chevrolet Corvette Z06 sectionatSi, de ce nu, de aceste radiatoare care se ocupa cu racirea temperaturii cutiei de viteze si a diferentialului.

Chevrolet Corvette Z06 sectionatRevenind insa la noutati, tinem sa-ti reamintim ca noul Chevrolet Corvette Z06 mai impresioneaza si prin structura sa din aluminiu. O structura din aluminiu care ofera nu doar un minus de greutate, ci si un plus de rigiditate.

Chevrolet Corvette Z06 sectionatIn libera traducere, noul Chevrolet Corvette Z06 este mai rigid cu pana la 20% decat vechiul model. Cu plafonul retractabil inlaturat. Daca plafonul din fibra de carbon se regaseste la locul lui, situatia se schimba radical, iar noul Chevrolet Corvette Z06 devine cu pana la 60% mai rigid decat vechiul model!

Chevrolet Corvette Z06 sectionatUn alt capitol la care supercarul american exceleaza este aspectul aerodinamic. Multumita kitului special proiectat, care include si o prelungire frontala, plus extensii pentru aripile fata dupa cum putem vedea in aceasta fotografie, noul Chevrolet Corvette Z06 este modelul care genereaza cea mai mare forta de apasare din istoria General Motors.

Chevrolet Corvette Z06 sectionatAdaugam pe lista si anvelope Michelin in dimensiunile P285/30ZR19, respectiv 335/25ZR20 - fata / spate, jante ultra-usoare cu design unic si sistem de franare cu discuri carbon-ceramice, de peste 15 inci, iar performantele rezultate ar trebui sa fie dintre cele mai impresionante.

Chevrolet Corvette Z06 sectionatIn plus, pentru senzatii de neuitat, volanul imbracat in micro velur si accesorizat cu o parte inferioara dreapta, respectiv scaunele cu suport lateral marit si structura din magneziu nu ar trebui sa lipseasca nici ele din peisaj.

Salonul Auto de la Detroit 2014: Chevrolet Corvette Z06Asadar, acestea fiind spuse, tinem sa reamintim ca cea mai noua generatie a modelului Chevrolet Corvette Z06 va fi disponibila la vanzare incepand cu prima parte a anului viitor. Informatiile oficiale cu privire la pretul de achizitie al supercarului american lipsesc cu desavarsire la acest moment, insa nu ar fi de mirare ca acesta sa fie format din sase cifre.

Salonul Auto de la Detroit 2014: Chevrolet Corvette Z06Nu de alta dar, conform unor surse din interiorul companiei de peste Ocean, modelul Chevrolet Corvette Z06 va ramane versiunea de top a supercarului american, varianta ZR1 urmand a lipsi cu desavarsire, cel putin de-aceasta data, din peisaj.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (24) Poze Chevrolet Corvette Z06 sectionat
mai multe