Dodge socheaza cu pretul noului Challenger SRT Hellcat

Dodge socheaza cu pretul noului Challenger SRT Hellcat
  • Dodge a anunta pretul noului Challenger SRT Hellcat
  • Modelul american porneste de la 59.995 dolari
  • Sub capota se ascunde un V8 de 6.2 litri si 707 CP
Distribuie pe Facebook

Desi la fel de puternic precum un Lamborghini Aventador LP700-4, noul Dodge Challenger SRT Hellcat costa de pana la sapte ori mai putin decat supercarul italian.

Este cel mai puternic muscle car lansat vreodata, propulsorul sau V8 de 6.2 litri punand la dispozitia celui aflat la volan nu mai putin de 707 CP. Reuseste sa impresioneze intr-un mod placut si la capitolul manevrabilitate, in special multumita suspensiei dotate cu amortizoare reglabile in trei moduri diferite. Cat despre forta de franare, discurile Brembo cu dimensiuni de pana la 15.4 inch isi vor face intotdeauna datoria. Doar se numara printre cele mai mari instalate vreodata pe un model din gama SRT, dupa cum afirma si cei de la Dodge.

Dodge Challenger SRT Hellcat

Dodge Challenger SRT Hellcat

Apoi, ar mai fi si aspectul exterior. Prelungirea proeminenta atasata spoilerului fata, capota ventilata a motorului, admisia trasa prin "interiorul" unuia dintre cele patru faruri si modificarile aduse partii posterioare, toate aceste detalii transforma noul Challenger SRT Hellcat - caci despre el este vorba, intr-unul dintre cele mai masculine automobile din istoria omenirii. Asta in timp ce interiorul a fost accesorizat cu numeroase dotari premium, atat de confort, cat si de siguranta, pentru a-si gazdui oaspetii in cele mai bune conditii.

Dar nu. Nici motorul supraalimentat, nici performantele in linie dreapta sau viraje si nici macar design-ul nu reprezinta punctul forte al fascinantului muscle car american. Daca este sa ne intrebi pe noi, cea mai buna parte cu privire la noul Dodge Challenger SRT Hellcat o reprezinta pretul sau de achizitie: de la 59.995 dolari. Un calcul rapid releva faptul ca ai de platit numai 84.72 dolari per cal putere, in timp ce cuplul maxim de aproximativ 880 Newton-Metri este oferit gratuit, din partea casei.

Sa mai zica cineva acum ca astia de peste Ocean sunt baieti rai...

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (72) Poze Dodge Challenger SRT Hellcat
mai multe