Geneva 2015: Noul Aston Martin Vulcan pare desprins din seria AVP

Geneva 2015: Noul Aston Martin Vulcan pare desprins din seria AVP
  • Noul Aston Martin a debutat oficial in cadrul Salonului Auto de la Geneva
  • Supercarul britanic se lauda cu un V12 de sapte litri si peste 800 CP
  • Productia va fi limitata la numai 24 de exemplare, toate track-only
Distribuie pe Facebook

Poate ca nu arata la fel de bine precum un Vantage sau un DB9, insa noul Aston Martin Vulcan are prezenta scenica... din plin!

Contrastul dintre capota alungita a motorului si portbagajul scurtat, elementele radicale din dotarea pachetului aerodinamic sau aripile laterale proeminente ce gazduiesc jante forjate cu prindere centrala, toate aceste detalii transforma noul Aston Martin Vulcan intr-una dintre cele mai spectaculoase aparitii ale salonului auto ce se desfasoara zilele acestea la Geneva.

Geneva 2015: Aston Martin VulcanGeneva 2015: Aston Martin Vulcan

Prizele de aer supradimensionate sculptate la nivelul caroseriei, blocurile optice posterioare cu design unic si evacuarea montata central completeaza lista cu atractii principale ale exteriorului, pe cand meniul interior abunda in alcantara si fibra de carbon. In plus, fiind vorba despre un automobil de curse, cockpit-ul a fost inchis intr-un roll cage omologat FIA.

In ceea ce priveste departamentul tehnic, noul Aston Martin Vulcan impresioneaza in special prin motorizarea aspirata cu 12 cilindri in V si capacitate de sapte litri ascunsa sub capota, ce produce ceva mai mult de 800 de cai putere. Din pacate, timpul in care se realizeaza acceleratia de la 0 la 100 km/h sau valoarea din dreptul vitezei maxime raman in continuare necunoscute.

Cert este ca nu lipsesc din peisaj nici transmisia secventiala in sase rapoarte sau diferentialul cu alunecare limitata, printre propunerile automobilului britanic de curse facandu-si loc inclusiv o suspensie de tip pushrod accesorizata cu amortizoare ajustabile, dar si un sistem de franare cu discuri carbon-ceramice in dimensiunile 380, respectiv 360 milimetri (fata / spate).

Dupa cum precizam si anterior, noul Aston Martin Vulcan va fi produs intr-o editie limitata la numai 24 de exemplare. Conform ultimelor informatii, pretul de pornire se invarte in jurul sumei de 1.8 milioane de lire sterline.

Geneva 2015: Aston Martin Vulcan

Geneva 2015: Aston Martin Vulcan

Geneva 2015: Aston Martin Vulcan

Geneva 2015: Aston Martin Vulcan

Geneva 2015: Aston Martin Vulcan

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (17) Poze Geneva 2015: Aston Martin Vulcan
mai multe