Hennessey Venom GT i-a 'luat' titlul lui Bugatti Veyron: a atins 435,31 km/h

Hennessey Venom GT i-a 'luat' titlul lui Bugatti Veyron: a atins 435,31 km/h
  • Venom GT are un motor de 1244 cp
  • Recordul a fost atins pe pista NASA
  • Acest record nu este unul oficial Guinness
Distribuie pe Facebook

Cea mai rapida masina de serie din lume nu mai este Bugatti Veyron. Ci este masina americanilor de la Hennessey, modelul Venom GT. Care, in aceste zile, a depasit recordul inregistrat de Bugatti in 2010, devenind astfel cea mai rapida masina pe care banii o pot cumpara. Din fericire pentru Bugatti insa, recordul nu este unul oficial...

Americanii se pot mandri cu un nou record: cea mai rapida masina de serie din lume. E vorba de Hypercarul celor de la Hennessey care a atins 435 km/h pe pista din cadrul Kennedy Space Center ce apartine de NASA.

Venom-ul ce 1244 cp a fost condus de Brian Smith pe 14 februarie exact pe pista de aterizare a navatelor spatiale. Viteza atinsa este cu 4 km/h mai mare decat cea atinsa in iulie 2010 de Bugattu Veyron Super Sport. La acea vreme, Bugatti-ul a atins 431,07 km/h.

Masina americana este propulsata de un motor V8 de 7 litri dotat cu doua turbine. Reteta succesului este insa una clasica: putere mare pe o masina extrem de usoara si aerodinamica. Insa surpriza este alta: masina ar fi putut atinge chiar si o viteza mai mare cu cativa kilometri!

"Nu am avut la dispozitie o pista de forma ovala, cum a fost cazul lui Veyron de la Ehra-Lessien, in 2010. Masina mai avea puterea sa accelereze, si daca am fi avut la dispozitie un circuit lung de 8 mile, am fi depasit si aceasta viteza" spune Smith, fost pilot de teste Michelin.

Recordul insa nu este unul pe care cei de la Guinness sa-l faca oficial. Si asta pentru ca este nevoie de doua curse, una in fiecare directie, in urma carora sa se poata face o viteza maxima medie. Acest lucru a fost realizat acum 4 ani de Bugatti, cand a atins pe o directie o viteza de 265,96 mph si 269,86 mph la intoarcere. Oricum, nicio cursa a masinii dezvoltate de Volkswagen nu se compara cu ce au atins acum americanii: 270,49 mph, adica 435,31 km/h.

Se pare ca cei de la Hennessey ar fi vrut sa faca si a doua cursa de intoarcere, insa cei de la NASA nu le-au permis. Mai mult, se pare ca oricum nu s-ar fi putut califica pentru a lua recordul de "Cea mai rapida masina de serie". Guinnes impune celor care ravnesc la acest titlu sa fabrice minimum 30 de exemplare. Or Hennessey vrea sa produca numai 29 de astfel de masini, pana acum livrand numai 11 Venom GT-uri.

Insa oficialii spun ca daca ar fi avut la dispozitie o pista mai lunga, masina ar fi atins 280 mph, adica putin peste 450 km/h, dupa felul in care accelera. Asadar, cu sau fara record omologat, daca ai banii si vrei sa fii cel mai rapid din lume pe 4 roti, ai nevoie de un Venom GT.

Distribuie pe Facebook
mai multe