Honda NSX de serie isi va face aparitia in aceasta toamna

Honda NSX de serie isi va face aparitia in aceasta toamna
  • Honda NSX 2015 va avea un motor de peste 400 cp
  • Propulsia va fi hibrida
  • Tractiunea va fi 4x4 si motorul termic va fi pozitionat central
Distribuie pe Facebook

Desi lansarea oficiala a modelului de serie era anuntata pentru anul 2013, Honda nu a scos pana acum de la saltea detalii noi despre masina de serie. Numai prototipuri si concepte, insa masina reala care se va pune in vanzare a ezitat sa apara. Insa paparazzi auto au surprins primele poze cu masina de serie testata pe Nurburgring, semn ca in curand o sa o vedem la vanzare.

Vechea generatie de Honda NSX a facut istorie. Si asta pentru ca a demonstrat tuturor ca o masina poate avea performante incredibile fara sa aiba o putere uriasa. Conceptul masinii care s-a nascut in 1990 a fost simplu: un sasiu echilibrat, o greutate redusa si un motor aspirat. Mai precis, un motor V6 de 280 cp echipa vehicul NSX.

Acum, japonezii se pregatesc sa lanseze pe piata noua generatie de masina super-sport. Dupa ce am vazut diverse concepte acum cativa ani la saloanele auto europene, dupa ce s-a vehiculat si o versiune GT, iata ca asteptarea a luat sfarsit si Honda este pe ultima suta de metri cu masina de serie. Avem toate sansele sa o admiram in aceasta toamna la Salonul Auto de la Paris, asa cum va fi ea vanduta publicului.

Se stie numai ca japonezii au ales pentru noul NSX 2015 un motor termic, cel mai probabil supra-alimentat, care va produce impreuna cu doua motoare electrice o putere de aproximativ 450 cp. Se pare ca motorul termic de 2 litri va pune in miscare puntea spate, iar cele doua motoare electrice se vor ocupa de tractiunea rotilor fata. Ne-am bucura insa daca acest model ar duce mai departe prestigiul vechiului NSX si ar reusi performante uluitoare, depasind concurenta directa japoneza dominata acum de Lexus LFA.

Poate vom avea surprize peste cateva luni, cand vor aparea si mai multe imagini cu masina de serie, ca sa aflam ca sub capota se ascund peste 500 cp. Insa momentan sunt doar speculatii neconfirmate de producator. Dar la cum arata masina, cu siguranta urmasii lui Soichiro s-au asigurat ca poate merge pe circuit sau pe strada mai bine ca predecesorul sau.

Sursa foto: www.autoblog.com

Honda NSX 2015

Honda NSX 2015

Honda NSX 2015

Honda NSX 2015

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Honda NSX 2015
mai multe