Jeep ar putea lansa un Grand Cherokee SRT Hellcat de 707 cp

Jeep ar putea lansa un Grand Cherokee SRT Hellcat de 707 cp
  • Motorul Hellcat produce 707 cp
  • 881 Nm este cuplul motor produs de propulsor
  • Acceleratia SUV-ului ar putea fi de 4 secunde pana la 100 km/h
Distribuie pe Facebook

Jeep a avut mereu versiuni puternice pentru modelul de top Grand Cherokee. Si acum, clientii pot cumpara un SUV capabil sa atinga 100 km/h in doar 4.8 secunde, cu o putere de 475 cp de la producatorul american, dar lucrurile o pot lua curand spre o directie total... nebuneasca!

Motorul de 6.2 litri supra-alimentat care echipeaza modelele Dodge Charger si Challenger Hellcat e pe cale sa fie montat si sub capota unui Jeep. Mai exact un Jeep Grand Cherokee Hellcat de 707 cp, in viitorul foarte apropiat. Si asta pentru ca Jeep vrea sa redobandeasca titlul de cel mai rapid si mai puternic SUV din lume, titlul pe care il avea in anii '90 si cu modelul Grand Cherokee 5.9 litri.

Daca in prezent pentru suma incredibil de mica de numai 69.000 de dolari poti sa pleci acasa cu un SRT cu tractiune 4x4 si motor HEMI V8 de 6.4 litri si 475 cp, fiind la volanul unuia din cele mai rapide SUV-uri din lume, clientii americani ar putea primi o surpriza placuta. Mai exact o masina de 707 cp, capabila sa spulbere orice alt SUV existent pe piata, indiferent ca se numeste G65 AMG, X5M sau A7 V12. Un SUV capabil sa atinga 100 km/h in doar 4 secunde si sa atinga un top speed de peste 300 km/h... Cum suna asta?

Se pare ca americanii de la Jeep se gandesc la aceasta varianta. Si cu siguranta ar avea succes, la fel cum si modelele Dodge dotate cu motorul Hellcat sunt un real succes si listele de asteptare sunt uriase. Nu trebuie sa uitam ca dincolo de ocean este un real cult si o adevarata frenezie cu SUV-urile puternice. Ba chiar in trecut, mai toti producatorii importanti lansau pe piata si camionete cu sute de cai putere. Asa ca e normal sa ne asteptam la un Jeep Grand Cherokee Hellcat in cel mai scurt timp si la un succes pe masura numelui. Pacat ca sansele de a vedea masina vanduta in Europa sunt destul de mici...

Distribuie pe Facebook
mai multe