Maybach renaste in forma unui Mercedes-Benz S Class exclusiv

Maybach renaste in forma unui Mercedes-Benz S Class exclusiv
  • Maybach 2015 va costa in jur de 650.000 de Euro
  • Masina de baza va fi un S 600 cu o caroserie lunga
  • Este asteptat sa fie lansata in cadrul a doua saloane auto simultan
Distribuie pe Facebook

Acum mai bine de 3 ani, Daimler inchidea fabrica Maybach, numele istoric murind totodata cu aceasta miscare strategica. Se pare insa ca de la anul, numele Maybach ce a luat nastere in 1909 va iesi din nou la lumina. Dar nu ca o masina noua, ci ca un S Class special, cel mai scumpi din gama producatorului german.

Daimler a prezentat in 1997 o limuzina de lux cu numele de Maybach, acelasi nume care s-a remarcat inca de la inceputul secolului trecut cu autoturisme de lux. Fondatorul din 1909 era Wilhelm Maybach, un fost angajat al uzinei Daimler. Ironic este ca de cand s-a renascut in 1997, si pana cand a murit, in 2013, Maybach i-a apartinut grupului Daimler AG. Se pare insa ca nu a murit, ci doar a stat cativa ani in moarte clinica.

Maybach si-a inchis portile incepand cu 2011, an in care s-au vandut numai 200 de vehicule. Insa in 2015 se pare ca cei de la Daimler au de gand sa revina cu acest nume istoric din nou pe piata limuzinelor de lux. Dar nu ca o masina complet noua, ci un Mercedes-Benz S Class exclusivist, mai elegant si mai scump decat orice alt model din gama Mercedes. Poate doar cu exceptia variantei Pullman blindata, un autoturism dedicat sefilor de stat care costa aproape un milion de Euro.

Noul Maybach 2015 va fi realizat pe baza unui S Class lung, cu motorizarea de varf 600. Motorul V12 va fi in continuare prezent sub capota, dar se asteapta totodata sa fie disponibila si o versiune hibrid. Cat despre nume, nu este clar daca se va mai apela la numele 57 sau 62, in functie de lungimea caroseriei, sau se va numi direct Mercedes-Benz S Class Maybach. Sau poate doar Maybach 600, cine stie?

Indiferent de alegerea facuta pentru a scoate din nou la lumina acest brand, suntem de parere ca este binevenita orice tentativa de resuscitare. Chiar daca nu mai putem discuta despre un vehicul nou, realizat de la zero, o masina de sine statatoare, ci doar de o versiune speciala de S Class. Cel mai probabil, un S cu semnatura Maybach va avea un interior plin de piele naturala, spatiu suficient pentru cei doi pasageri de pe bancheta din spate care vor avea si posibilitatea sa se intinda, ecrane LCD, multimedia si conectivitate din plin, dar si ornamente din cele mai rare esente de lemn.

Evident, sub capota, motorul V12 care produce maximum 540 cp in varianta standard de Mercedes-Benz 600 va fi modificat, avand cu siguranta mai mult de 600 cp. Vechiul Maybach dotat cu motorul Mercedes-Benz V12 Bi-Turbo avea o putere de 603 cp si un cuplu de 1000 Nm. Asadar, la anul ne asteptam sa vedem niste cifre si mai mari. Poate chiar si o tractiune integrala, pentru un plus de siguranta. Cert este ca pana la primele poze spion, nu ne ramane decat sa asteptam. Si sa speram ca exemplul este urmat si de alte grupuri care ar putea renaste branduri celebre lasate la vatra...

Distribuie pe Facebook
mai multe