McLaren MP4-12C aniverseaza exemplarul cu numarul 3.000

McLaren MP4-12C aniverseaza exemplarul cu numarul 3.000
  • Modelul McLaren MP4-12C a fost lansat pe piata in cursul anului 2011
  • Supercarul britanic a fost comercializat pana acum in 3.000 de exemplare
  • Clientii au la dispozitie atat o versiune Coupe, cat si o varianta Spider
Distribuie pe Facebook

Primul supercar din istoria moderna a britanicilor de la McLaren, modelul MP4-12C, a ajuns deja la 3.000 de exemplare comercializate la nivel global.

Introdus pe piata in cursul anului 2011, modelul McLaren MP4-12C se bucura de prezenta unui propulsor twin-turbo de 3.8 litri si cu opt cilindri in V, capabil sa puna la dispozitia celui aflat la volan nu mai putin de 600 CP si 600 Nm, valori arhisuficiente pentru o acceleratie de la 0 la 100 km/h in numai 3.3 secunde. Asta in versiunea initiala. Nu de alta, dar incepand cu sfarsitul lui 2012, primul supercar din istoria moderna a companiei britanice se poate lauda cu un total de 625 CP si 600 Nm, surplusul de 25 cai putere coborand acceleratia de la 0 la 100 km/h pana la pragul celor 3.1 secunde.

De asemenea, nu lipsesc din meniul tehnic nici transmisia automata cu sapte trepte si dublu-ambreiaj, tractiunea spate sau sistemul launch-control, lista cu picanterii oferita de modelul McLaren MP4-12C continuand cu sasiul de tip monococ, realizat integral din fibra de carbon, respectiv panourile caroseriei realizate din materiale compozite, elementele aerodinamice active, suspensia adaptiva si sistemul de franare de inalta performanta, disponibil in mod optional in compania unor carbon ceramice.

In ceea ce priveste aspectul vizual, primul supercar din istoria moderna a companiei britanice se remarca printr-o serie de linii si forme moderne, principalele atractii regasindu-se la nivelul partii posterioare, acolo unde modelul McLaren MP4-12C impresioneaza in special atat prin nonconformisul blocurilor optice, cat si prin pozitia inedita a sistemului de evacuare. Nu vor fi trecute insa cu vederea nici designul spoilerului fata, prizele de aer de dimensiuni generoase regasite la nivelul profilului lateral sau usile cu deschidere verticala, care asigura un acces usor catre interiorul futurist.

Primul supercar din istoria moderna a companiei britanice este disponibil la vanzare, la momentul actual, atat intr-o versiune Coupe, cat si intr-o varianta Spider. De asemenea, modelul McLaren MP4-12C este oferit spre comercializare si in mai multe versiuni de curse, respectiv variante proiectate special pentru un maximum de performanta pe circuit.

Distribuie pe Facebook
mai multe