Mercedes A45 primeste 381 CP si redevine cel mai puternic hot-hatch al planetei

Mercedes A45 primeste 381 CP si redevine cel mai puternic hot-hatch al planetei
  • Mercedes prezinta versiunea imbunatatita a modelului A45 AMG
  • Hot-hatch-ul german ofera acum un 2.0 turbo cu 381 CP si 475 Nm
  • Acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in 4.2 secunde
Distribuie pe Facebook

Weekend-ul care tocmai s-a incheiat a adus schimbari importante la nivelul segmentului destinat hot-hatch-urilor, Mercedes-ul A45 AMG primind un facelift cu 381 CP si redevenind astfel cel mai puternic model din a sa clasa.

Numai sase luni. Atat a petrecut cea de-a doua generatie a Audi-ului RS3 Sportback la conducerea segmentului destinat hot-hatch-urilor. Chiar daca ramane in continuare una dintre cele mai atractive propuneri ale clasei anterior mentionate, modelul german nu mai este si cea mai puternica.

Titlul cu pricina reveni la Mercedes-ul A45 AMG, primul autoturism de dimensiuni reduse si inalta performanta din Affalterbach primind un facelift cu ocazia Festivalului de Viteza desfasurat weekend-ul acesta la Goodwood. Un facelift cu 381 CP si 475 Nm sub capota, mai exact.

Mercedes A45 AMG FaceliftMercedes A45 AMG Facelift

Mercedes A45 AMG Facelift

Nu doar motorizarea turbo de doi litri a fost insa modificata, mici optimizari fiind operate si la nivelul transmisiei DCT cu sapte rapoarte. De asemenea, sistemul de tractiune integrala oferit in standard poate fi acum servit inclusiv in compania unui diferential pentru puntea fata - disponibil in premiera.

Toate acestea puse cap la cap ii permit noului Mercedes A45 AMG Facelift sa accelereze de la 0 la 100 km/h in numai 4.2 secunde, ceea ce reprezinta o imbunatatire de aproximativ jumatate de secunda comparativ cu versiunea initiala. O alta surpriza placuta o reprezinta consumul de carburant.

Pentru ca, vezi tu, primul autoturism de dimensiuni reduse si inalta performanta din Affalterbach nu este doar cel mai puternic hot-hatch al planetei, ci si cel mai eficient. 6.9 litri la 100 de kilometri, respectiv 162 de grame de dioxid de carbon per kilometru sunt valorile inscrise in dreptul acestui capitol.

In ceea ce priveste departamentul estetic, schimbarile aduse pachetului aerodinamic se traduc printr-un plus vizibil de agresivitate, detaliile proeminente si supradimensionate ce caracterizeaza meniul interior fiind acompaniate de o reteta interioara pe masura. Cu volan si scaune sport in prim-plan.

Asadar, acestea fiind spuse, nu mai ramane decat un singur lucru de precizat: startul vanzarilor se va da peste doar trei luni, in septembrie 2015. Din pacate, informatiile oficiale referitoare la pretul de achizitie al noului Mercedes A45 AMG Facelift lipsesc cu desavarsire pentru moment.

Mercedes A45 AMG Facelift

Mercedes A45 AMG Facelift

Mercedes A45 AMG Facelift

Mercedes A45 AMG Facelift

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (16) Poze Mercedes A45 AMG Facelift
mai multe